Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima i iznimaka

U ovom dijelu Španjolske uvode obavezne zaštitne maske, kazna za nenošenje paprena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik katalonske vlade Quim Torra najavio je u srijedu da se uvodi obvezno nošenje zaštitnih maski u Kataloniji, uz kazne za nepridržavanje te odluke od sto eura.

Od četvrtka će u Kataloniji svi stariji od šest godina u javnosti cijelo vrijeme morati nositi maske, čak i u situacijama gdje je moguće održavanje 1,5 metra razmaka. One koji ne budu poštovali tu mjeru kažnjavat će sa 100 eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koronakaos zbog mjera Vlasnik restorana u Italiji pozvao 90 ljudi na večeru: "Možete me uhititi, neću ga više zatvoriti" Slika nije dostupna NAMA JE JOŠ I DOBRO Europske zemlje vraćaju stroge mjere: Zabrana okupljanja u kućama, napuštanja kvartova,  sportskih događanja...

U ostatku Španjolske nošenje maski je obvezno samo ondje gdje nije moguće osigurati dovoljnu distancu.

Ministrica zdravstva Alba Verges rekla je da se maske neće morati nositi samo u određenim situacijama poput sportskih aktivnosti ili odlaska na plažu.

"Ideja je da se ta politika provodi u svakom trenutku i svugdje, bez obzira na distancu između ljudi", rekla je Torrina glasnogovornica Merixtell Budo. Nije poznato odnosi li se mjera i na ljude koji dođu u kafić ili restoran.

Istočna katalonska regija Segria, s 210.000 stanovnika, prva je nakon popuštanja mjera ponovno vraćena u karantenu u subotu, a u nedjelju je slična mjera donesena i za dio Galicije.

Španjolska je jedna od najviše pogođenih zemalja u pandemiji koronavirusa s 250.000 zaraženih i 28.400 mrtvih. Broj novih zaraza u zemlji značajno je smanjen od sredine svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene