Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti na udaru kritika

Izbjegavali lockdown, a sada je i on opcija: Došao im treći val epidemije, dnevni rast novih slučajeva veći nego u ožujku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja je u borbi s koronavirusom upotrijebila snažan sustav praćenja, testiranja i izoliranja slučajeva zaraze. No s pojavom trećeg vala brojke su nastavile rasti.

Južna Koreja zabilježila je u ponedjeljak 615 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je korejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, dok brojke novozaraženih naciju vode u najveći val zaraze u posljednjih devet mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uništavaju novčanice Panični strah od koronavirusa: Peru novac u vešmašinama, pokušavaju ih dezinficirati u mikrovalnim pećnicama Slika nije dostupna Koronavirus u Južnoj Koreji Nekad su ih hvalili zbog dobrih mjera, danas opet zatvaraju barove i noćne klubove

Vlasti su u nedjelju najavile uvođenje strožih mjera socijalne distance za glavni južnokorejski grad Seul i okolna područja koje će trajati najmanje do kraja mjeseca.

Južna Koreja do sada je izbjegla lockdown, ali je u borbi s koronavirusom upotrijebila snažan sustav praćenja, testiranja i izoliranja slučajeva zaraze, čime je zaustavila dva ranija vala zaraze koronavirusom. Međutim, s pojavom trećeg vala vlasti se suočavaju s kritikama jer brojke nastavljaju rasti unatoč strogim mjerama poput obveznog nošenja maski, policijskog sata za restorane i drugim restrikcijama.

Broj novooboljelih u ponedjeljak je bio niži od onoga u nedjelju, kada je detektiran 631 novi slučaj zaraze, što je najveći dnevni rast novih slučajeva još od vrhunca pandemije u veljači i ožujku. U Južnoj Koreji do sada je ukupno zabilježen 38.161 slučaj zaraze te 549 umrlih. Zdravstvene vlasti ocijenile su da bi, ako se trend rasta nastavi, bolnice mogle postati preopterećene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene