Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U najgorem trenutku

Izvanredna situacija u varaždinskoj bolnici: Pacijente selili na nove respiratore, uključio se cijeli Stožer

Gost Dnevnika Nove TV trebao je biti ravnatelj varaždinske Opće bolnice no bio je spriječen zbog izvanredne situacije na odjelu intenzivne njege.

Bolnica je tijekom dana odlučila otvoriti još jedno krilo za intenzivnu njegu onih najtežih bolesnika na respiratoru i preseliti barem dio njih. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASTAVLJENO MASOVNO CIJEPLJENJE Epidemija na sjeveru Hrvatske ubrzava, načelnik županijskog stožera: "Po incidenciji smo među 20 najgorih regija u Europi" Slika nije dostupna Potresna fotogalerija Poslali dramatični apel: Pogledajte kako danas izgleda COVID odjel karlovačke bolnice

"No tijekom dana došlo je do problema s kisikom na tom odjelu i sve se dodatno zakompliciralo. Šest osoba koje su na respiratoru potrebno je preseliti na nove uređaje koji su stigli u bolnicu no sve je zakomplicirao ovaj novi moment pa cijeli Stožer sudjeluje u hitnom rješavanju ovog problema. Sve se dogodilo u najgori mogući trenutak jer je u Varaždinskoj županiji trenutno hospitalizirano 185 pacijenata sa srednjom i teškom kliničkom slikom, a njih 15 je na respiratoru. Znamo da je varaždinska bolnica prijašnjih dana i tjedana vapila za novim respiratorima koje su u međuvremenu dobili, trenutno ih imaju dovoljno, no čini se kako postoje i drugi problemi", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Danas su u Varaždinu na snagu stupile stroge mjere i sada se čeka njihov učinak. 

"Dnevni broj novozaraženih mogao bi početi padati tek kroz 14 dana ako se ove stroge mjere pokažu uspješnima, no to ne znači da će odmah utjecati na statistiku onih hospitaliziranih. Naprotiv, iz dana u dan situacija ili stagnira ili je u blagom porastu, ovisno o danu. Ravnatelj bolnice kaže kako i dalje svakodnevno dolaze novi bolesnici koji trebaju pomoć kisikom ili respiratorom, a oni se, nažalost, oslobode, kada na njima netko premine od COVID-19.  Bolji trend očekuju tek kroz mjesec dana i to samo ako mjere urode plodom. S druge strane, dok se kafići zatvaraju počinju pripreme za Advent koji bi trebao početi kroz tjedan ili dva dana o čemu će, ako epidemiološka situacija dopusti, odlučiti gradski Stožer i gradonačelnik Čehok koji u okupljanju na otvorenom, za razliku od županijskog Stožera i župana Čaćica koji je tražio ograničenja na javnim mjestima i okupljanjima i čini se da postoji i politički aspekt koji bi sve mogao zakomplicirati u borbi protiv pandemije. Sve u svemu, u idućim danima i tjednima ovdje će se voditi teška borba protiv pandemije", izvijestio je Dino Goleš iz Varaždina. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene