Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Nacionalni stožer objavio nove informacije: U Hrvatskoj jedan novozaraženi, jedna osoba preminula

Od dosad ukupno potvrđenih 2245 osoba oporavilo se njih 2051. Preminule su 102 osobe. Na bolničkom su liječenju 33 osobe, a od toga je na respiratoru pet pacijenata.

* 2245 oboljelih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 2051 ozdravilo

* 102 preminula osoba

Tijek događaja pratite u nastavku.

14:00 Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2245.

Novooboljela je osoba iz Brodsko-posavske županije.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u bolnici je u 12:30 na respiratoru preminuo muškarac (70), koji je uz COVID-19 imao prateće dijagnoze diabetes mellitus, arterijsku hipertenziju, dijabetičku nefropatiju i miokardiopatiju, objavio je Nacionalni stožer. Preminuli nije bio korisnik doma za starije i nemoćne osobe, dodali su.

12:20 "Tjedan dana Zagreb je korona free grad", rekao je gradonačelnik na konferenciji za novinare.

12:04 Pacijentica koja je jučer testirana na koronavirus i kojoj je nalaz bio pozitivan nakon jutrošnjeg retestiranja dobila je negativan nalaz, javili su iz zadarskog stožera i dostavili izvješće voditelja službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije dr. sc. Alana Medića:

"Pacijentica u dobi od 71 godine bila je razvila simptome COVID-19 te je prvi nalaz testa 4. travnja 2020. bio pozitivan. Kontrolno testiranje napravljeno je 24. i 26. travnja 2020. te su rezultati testiranja bili negativni.

Pacijentica se 27. svibnja 2020. javila u Opću bolnicu Zadar zbog subfebriliteta. S obzirom na to da se u Općoj bolnici svakom pacijentu s febrilnim stanjem po prijemu vrši testiranje na COVID-19, pacijentica je testirana i nalaz testiranja bio je pozitivan.

Danas, 28. svibnja 2020., testiranje je ponovljeno i rezultat testa je negativan.
Još jedan pacijentičin uzorak upućen je u Hrvatski zavod za javno zdravstvo na Odjel za izravnu virološku dijagnostiku radi daljnjeg praćenja epidemioloških i dijagnostičkih mjera i radnji. Pacijentica je dobrog zdravstvenog stanja.
Poduzete su sve protuepidemijske mjere prema pacijentičinim bliskim kontaktima koji su, radi predostrožnosti, stavljeni pod zdravstveni nadzor."

11:25 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području županije do četvrtka 28. 5. 2020. do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena. Do sada su ukupno izliječene 122 osobe, a četiri su preminule.

11:08 Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, jedna je osoba ponovno pozitivna na koronavirus nakon ozdravljenja. Riječ je starijoj ženi koja je preboljela koronavirus, a nakon što je ponovno dobila simptome, testirana je i nalaz je pozitivan. Kako se radi o specifičnom slučaju upućen je upit i zahtjev za mišljenje Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo te se očekuje odgovor.

11:05 Petnaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji. S današnjim danom nemamo niti jednu osobu pod zdravstvenim nadzorom ni pod mjerama samoizolacije zbog kontakta s COVID pozitivnim osobama. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena nijedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

11:01 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19 te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih.

U protekla 24 sata testirano je 12 osoba, što je do sada ukupno 2178 testiranih na području županije. U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe.

COVID ambulante osnovane pri domovima zdravlja zaprimile su sedam poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

10:59 Petnaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji. Nema više osoba pod zdravstvenim nadzorom ni pod mjerama samoizolacije. 

Od početka epidemije na području te županije oboljela je 91 osoba, 85 osoba se oporavilo, a preminulo je pet osoba. Jedan pacijent s područja grada Šibenika još uvijek se liječi u KBC-u Split. Od početka epidemije ukupno su uzeta 2363 uzorka.

9:47 U Karlovačkoj županiji jučer je testirana 21 osoba. Svi nalazi pristigli su negativni.

Danas će biti testirane 4 osobe kroz drive-in. Ukupno je do sada testirano 2669 osoba.

9:12 U Istarskoj županiji unutar 24 sata ispitano je 30 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih.

Na današnji dan u Istarskoj županiji nema nijedne oboljele osobe od koronavirusa (COVID-19) ni osoba pod mjerama samoizolacije.

8:30 Na području Osječko-baranjske županije trenutačno je svega 10 aktivno oboljelih osoba na koronavirus. Jedna je hospitalizirana u Kliničko-bolničkom centru Osijek, a devetero ih se liječi od kuće.

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testiran je 71 uzorak i među njima nije bilo pozitivnih. I dalje je broj ukupno oboljelih na području županije 133, a jedna je osoba više izliječena, odnosno ukupno je izliječenih 115.

8:20 U prostorijama Županijske uprave u srijedu 27. svibnja održan je radni sastanak s ravnateljima srednjoškolskih ustanova Koprivničko-križevačke županije na kojemu su podijeljene zaštitne maske i dezinficijensi za održavanje mature i obrane završnih radova. Sastanak je vodio zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je istaknuo kako je Županija uz zaštitna sredstva osigurala sve potrebne uvjete kako bi učenici i nastavnici bili sigurni i zaštićeni, a nadolazeće se aktivnosti u školama odvijale u skladu sa svim zdravstvenim uputama i protokolima.

8:00 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema zaraženih osoba koronavirusom. Na području županije protekla 43 dana nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Do sada je ukupno testirano 867 osoba. Od početka pandemije koronavirusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 zaraženih i svi su ozdravili.

7:45 Na području Virovitičko-podravske županije nema novih oboljelih 26. dan zaredom. Do sada je zabilježeno devet oboljelih od koronavirusa, šestero se oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan je muškarac preminuo od COVID-19. Ukupno je testirano 1176 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene