Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Hrvatska nema nijednog novozaraženog niti umrlog od koronavirusa! Beroš: "Hvala svima!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je do sada testirano 60.864 osoba, od toga 953 u posljednja 24 sata. U posljednja 24 sata nema novooboljelih što znači da je ukupan broj oboljelih 2243.

 * 2243 oboljelih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 2011 ozdravilo

* 99 preminulih

* 133 aktivna slučaja

* U samoizolaciji je 471 osoba

Tijek događaja pratite u nastavku.

17:50 Na području Krapinsko-zagorske županije već 25 dana nema novooboljelih od COVID-a 19. U protekla 24 sata testirana su 23 uzorka, od kojih je 21 negativan, dok se za još 2 čekaju rezultati nalaza.

Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije i dalje iznosi 2, dok je ukupan broj ozdravljenih osoba 136. Dosad je testirano 2660 uzoraka.

14:00 Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2243. Do sada je testirano 60.864 osoba, od toga 953 u posljednja 24 sata.

Na respiratoru je 6 pacijenata.

Ukupan broj preminulih je 99. 

 

13:33 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno pet slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19), 4 osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 14 uzoraka je poslano na analizu te je ukupno testirano 1112 osoba. Danas je 10. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

13:09 U Karlovačkoj županiji jučer su testirane 33 osobe. Svi nalazi pristigli su negativni. Danas će biti testirano oko 60 osoba kroz DRIVE IN.
Pod mjerama samoizolacije nema niti jedne osobe.

13:05 Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Jučer su na analizu poslana 54 uzorka, 33 su negativna, a ostali su još u obradi.

12:40 U Zagrebu je tijekom posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih, samoizolacija nije određena nikome, a na testiranje je upućeno 23 ljudi.

12:10 Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 95 uzoraka i ni jedan od njih nije bio pozitivan na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirana je samo jedna oboljela osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus. 13 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju.

11:45 Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 137 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba.a Na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno su 452 osobe.

11:35 Na današnji dan na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19 te su još tri pacijenta na županijskom području koja boluju od ove zarazne bolesti.

11:30 Deseti dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19. Od ukupno 91 zaraženog pacijenta, oporavilo se njih 82, a 5 slučajeva je, na žalost, završilo sa smrtnim ishodom. Još 4 pacijenta se oporavljaja od bolesti i to jedna s područja Grada Šibenika, dvije s područja Općine Biskupija i jedna s područja Grada Drniša.

11:14 Na Braču je u subotu stupila na snagu odluka o slobodnom međumjesnom kretanju bez propusnica, nakon što je istekla mjera 14-dnevne zabrane napuštanja prebivališta zbog zaraze koronavirusom.

"Četrnaestodnevni rok mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta na Braču istekao je u ponoć u noći s petka na subotu pa su od danas ukinute propusnice za kretanje," rekao je za Hinu načelnik Kriznog stožera Brača Nikola Martinić Dragan.

11:10 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 23.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 25 dana za redom nema novooboljelih, a 4 su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 120 osoba, a četiri su preminule.

11:07 Nakon 4 pozitivne osobe prethodnog dana, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, ali tijekom dana očekuju se još rezultati dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno je 24 aktivnih oboljelih osoba od COVID-19.

11:05 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je 40 izliječenih.

10:20 Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 35. dan za redom nema novooboljelih osoba.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

9:15 U Istarskoj županiji je unutar 24 sata ispitano 50 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

9:05 Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je korona-free što znači da nema zaraženih osoba koronavirusom.

U našoj županiji već 38 dana zaredom nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom.

Jučer je testirano 7 osoba i svi nalazi su negativni.

8:45 Puna tri tjedna, ili 21 dan, na području Virovitičko-podravske županije, nema novooboljelih od COVID 19 javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, 11 osoba je testirana na korona virus, a njihovi nalazi bili su negativni.

8:00 Zamjenik ravnatelja splitskoga KBC-a Krešimir Dolić najavio je u petak da se od ponedjeljka u bolnicu na Križinama vraćaju odjeli koji su zbog pandemije koronavirusa bili premješteni na Firule.

7:50 Premijer Andrej Plenković najavio je kako će se, utvrdi li se da epidemiološki više nije nužna, zabrana rada nedjeljom ukinuti, no poručio je kako je on za to da nedjelja bude neradna.

7:45 Djeca koja u ponedjeljak, 25. svibnja ponovno krenu u školu i vrtić trebala bi nositi bilježnicu s upisanom vrijednosti temperature koju bi roditelj izmjerio svaki dan prije polaska u školu, objavio je u petak Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). To se odnosi i na djecu s teškoćama i djecu sa zdravstvenim smetnjama koja bi dolazila u školu i vrtić da nema epidemije, napominje HZJZ. S obzirom na trenutačno povoljnu epidemiološku situaciju, sva se djeca mogu vratiti u vrtiće i osnovne škole od prvog do četvrtog razreda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene