Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LOŠI REZULTATI

Imaju najvišu stopu zaraze pa su morali donijeti odluku koja će mnoge razočarati: "Situacija nije dobra, britanski soj širi se i dalje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka vlada u petak je odustala od planova da od sljedećeg tjedna možda otvori trgovine koje ne prodaju osnovne potrepštine jer su zbog porasta broja novozaraženih koronom bolnice i dalje pod pritiskom.

Ministar industrije Karel Havliček objavio je odluku na Twitteru. "Situacija s pandemijom nije dobra, britanski soj širi se i dalje. To je razlog zbog kojega smo odlučili zasad ne otvarati zatvorene trgovine", rekao je Havliček te dodao da će vlada raspravljati o otvaranju trgovina ponovo idući tjedan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neobična svečanost VIDEO Ovo se ne viđa svaki dan: Češki predsjednik imenovao premijera - iz posebne kutije Slika nije dostupna BOLNICE OTKAZUJU OPERACIJE Tisuće prosvjednika u središtu Praga: "Da se cijepim? Samo preko mene mrtvog"

Država s 10,7 milijuna stanovnika trenutačno ima najvišu stopu zaraze te je prijavila 968 novih slučajeva na 100.000 ljudi u dva tjedna, prema podacima Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

Manjinska vlada premijera Andreja Babiša suočila se s kritikama oporbe i skupina građana zbog kaotičnog upravljanja i nepostojanosti u pandemiji, ali i sve jačim zahtjevima za ublažavanjem ograničenja. 

Vlada je od ponedjeljka razmišljala o otvaranju trgovina. Planira djelomično otvoriti škole kako bi se mnoga djeca vratila u učionice u ožujku.

Bolnice su međutim imale preopterećene kapacitete proteklih tjedana.

Od petka ujutro u cijeloj je zemlji bilo dostupno 14 posto kapaciteta kreveta za intenzivnu njegu, uključujući 149 mjesta za pacijente s COVID-om.

U ozbiljnom stanju je 1258 oboljelih od COVID-19, što je više nego na vrhuncu u studenome.

Ministar zdravstva Jan Blatny rekao je u srijedu da bi češke bolnice za dva do tri tjedna mogle biti preplavljene oboljelima od koronavirusa te objavio najstrože upozorenje do sada.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene