Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strogi policijski sat

Imaju najgore brojke u svijetu: Još jedna europska zemlja postrožava mjere, ako to ne pomogne...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovačka će vlada od 3. ožujka zbog rasta broja novozaraženih postrožiti restriktivne mjere protiv koronavirusa, uključujući one o ograničavanju kretanja.

Vlada premijera Igora Matoviča objavila je detalje novih mjera nakon nekoliko dana rasprave sa stručnjacima, dok Slovačka ima najgore brojeve novozaraženih koronavirusom na svijetu.

Od srijede će se Slovaci moći kretati od 8 ujutro do 13 popodne samo na posao ili do liječnika, a iznimke ograničenog kretanja mogu biti samo od 17 do 20 sati. Oni koji mogu raditi od doma moraju to činiti, piše Reuters.

Od 8. ožujka stanovnici će u javni promet ili u dućane moći ući samo sa zaštitnim maskama FFP2 s ventilom.

Predškolski odgoj i niži razredi škola radit će samo za djecu čiji roditelji ne mogu raditi od kuće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KONTROLIRA I POLICIJA Nova pravila izazvala revolt: "Razmišljala sam ne otići na testiranje jer mislim da je to beskorisno, ali vladina mjera me prisilila"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objavio ministar zdravlja Lani su na koronu testirali gotovo dvije trećine stanovništva, a sada planiraju novo masovno testiranje: "Želimo izolirati one koji šire virus"

Ako te restriktivne mjere ne smanje broj novozaraženih do 21. ožujka, vlada planira još stroža ograničenja kretanja, uključujući zatvaranje tvrtki i granica, prenose lokalni mediji.

Slovačka, država s oko 5,5 milijuna stanovnika, do ove nedjelje imala je ukupno 308 tisuća zaraženih, sa 7189 smrtnih slučajeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene