Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni i kriteriji za prestanak

HZJZ revidirao preporuke: Samoizolacija skraćena na 10 dana, no postoje i iznimke

Skraćeno je vrijeme samoizolacije
Skraćeno je vrijeme samoizolacije Foto: DNEVNIK.hr
Iznimka su osobe koje rade u ustanovama za smještaj i boravak za starije i teško bolesne odrasle osobe i osobe s invaliditetom.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo revidirao je preporuke za testiranje, postupanje s kontaktima i završetak izolacije i samoizolacije.

Pročitajte i ovo Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Zbunjujuće informacije Capakova zamjenica pojasnila trebaju li cijepljeni nositi maske, otkrila i kada bi ponovno mogli u svatove: "Nije niti rečeno da je treći val završio" Slika nije dostupna Tek 38 % iz druge skupine HZJZ objasnio zašto smo cijepili tako malo ljudi: "Nema to veze s AstraZenecom, cijepili smo koliko smo imali cjepiva"

Prema odluci Ekspertne skupine kriznog stožera Ministarstva zdravstva, samoizolacija osobe koja je bliski kontakt osobe oboljele od COVID-19 skraćuje se s 14 na 10 dana. Iznimka su osobe koje rade u ustanovama za smještaj i boravak za starije i teško bolesne odrasle osobe i osobe s invaliditetom te za njih samoizolacije i dalje traje 14 dana.

Klinički kriteriji za prestanak izolacije bolesnika koji ima simptome jest minimalno tri uzastopna dana bez povišene tjelesne temperature bez primjene lijekova i poboljšanje ostalih simptoma.

Osoba koja je identificirana kao bliski kontakt oboljele osobe, a u posljednja tri mjeseca imala je potvrđen nalaz na COVID-19, ne treba ići u samoizolaciju.

Više o novim preporukama čitajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene