Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UDVOSTRUČEN BROJ ZARAZE

Popuštanje ih koštalo: Bilježe porast novozaraženih pa opet uvode strože mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva tjedna nakon ublažavanja mjera zatvaranja u Grčkoj, vlada je djelomično promijenila stav te najavila da će se već u subotu neke trgovine morati zatvoriti.

Trgovine neesencijalnim namirnicama na koje se mjera odnosi nalaze se u područjima u kojima su zabilježena velika povećanja broja zaraženih, uključujući i Atiku, regiju koja obuhvaća i glavni grad, Atenu.

Međutim, trgovinama će i dalje biti dopušteno da prodaju proizvode, i to tako da kupci mogu online ili telefonski naručiti proizvod, a onda ga pokupiti na ulazu u trgovinu.

Vlada se uglavnom drži plana da u cijelosti diljem države otvori škole.

No u visokoriskantnim područjima bit će dopušteno osnovnoškolcima da se vrate u škole, dok će srednjoškolci nastaviti učiti na daljinu, u petak je najavio vladin stožer za koronavirus.

Vrtići i osnovna škola za niže razrede otvoreni su već dva tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Izbor je na nama" Stiglo ozbiljno upozorenje iz WHO-a: "Ako budemo gomilali cjepiva umjesto da ih dijelimo, dogodit će se tri velika problema''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pismo ministru Berošu Udruga hrvatskih pacijenata traži da se onkološke bolesnike cijepi najučinkovitijim cjepivom: "Treba li uopće nabavljati 60 posto učinkovito?"

Broj zaraženih koronavirusom u Grčkoj ostaje relativno nizak. U petak je zabilježen 941 novi slučaj zaraze unutra 24 sata, u zemlji koja broji oko 11 milijuna. Međutim, broj novih dnevnih zaraza se udvostručio u posljednja dva tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene