Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminula 33 korisnika doma

Proslavila 105. rođendan i preboljela COVID: ''Malo sam se uplašila''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnica umirovljeničkog doma u francuskim Alpama, Léa Lavy, koja je 10. prosinca proslavila svoj 105. rođendan, ove je jeseni preboljela blaži oblik covida-19, rekao je u utorak direktor te ustanove, potvrdivši vijest objavljenu u lokalnom listu Le Dauphiné Libéré.

Njezin smo rođendan "obilježili prikladno i u skladu s okolnostima u društvu njezine pokćerke" , rekao je AFP-u Stéphane Richard, direktor umirovljeničkog doma "Fondation du Parmelan" u Annecyju.

"Predsjednik uprave doma "Fondation du Parmelan" našoj je korisnici, zajedno s njezinom pokćerkom i nekoliko njegovateljica uručio buket cvijeća. Svi smo imali zaštitne maske i nije bilo nikakvih kolača, u skladu s restriktivnim mjerama", kazao je.

"Moram priznati da sam se malo uplašila kad sam se razboljela", rekla je Léa Lavy za lokalni list, dodavši da je u domu u Annecyju odnedavno.

Pročitajte i ovo Koronavirus, Hrvatska, Ilustracija - 7 Preminule 73 osobe U Hrvatskoj 2360 novih slučajeva: Nastavlja se pad broja zaraženih u donedavno najgoroj županiji, rastu brojke u Karlovačkoj

Pročitajte i ovo Granični prijelaz, ilustracija - 2 nejasni propisi Najskupljih nekoliko sati u životu - Zbog preranog izlaska iz samoizolacije dobio paprenu kaznu: ''Nikakav papir mi nisu dali!"

Naime, drugi je val covida-19 teško pogodio dom umirovljenika u kojemu Lea živi posljednjih nekoliko mjeseci.

"Oboljelo je 109 od 185 naših korisnika ili gotovo 60 posto, a čak 33 ih je, nažalost umrlo od posljedica bolesti", rekao je Stéphane Richard.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene