Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIJES U BRUXELLESU

Europska unija mogla bi tužiti AstraZenecu - pogledajte koliko su doza cjepiva obećali, a koliko isporučili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija namjerava pokrenuti proces protiv proizvođača cjepiva AstraZenece, objavio je Politico kasno u srijedu, pozivajući se na pet neimenovanih europskih diplomata.

Na sastanku veleposlanika EU-a u srijedu, većina zemalja rekla je da podupire podizanje tužbe protiv tvrtke jer nije isporučila Uniji doze na koje se obvezala, piše Politico.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Mainzu Sud odbacio zahtjev za tužbom protiv AstraZenece. Tužiteljica: "Meni je potpuno nerazumljivo zašto sud nije uzeo u obzir ove dokaze" Ilustracija kreće sudski postupak Stigle prve tužbe zbog COVID cjepiva, žena traži 150.000 eura odštete: Imala je bolove, nije mogla spavati

Jedan je diplomat pojasnio da je poanta pravnog postupka obvezati AstraZenecu da isporuči doze na koje se obvezala u svojem ugovoru s EU-om.

AstraZeneca je izazvala bijes u EU-u u siječnju kada je rekla da neće moći dostaviti Uniji onaj broj doza na koji se inicijalno obvezala.

Do kraja prvog kvartala ona je isporučila 30 milijuna doza zemljama EU-a, a ne 100 milijuna kako je bilo ugovoreno.

Taj je nedostatak pogodio kampanje cijepljenja širom EU-a, piše Politico.

Tvrtka kaže da će isporučiti oko 70 milijuna doza do kraja drugog kvartala, do kada je po ugovoru s EU-om trebala isporučiti svih 300 milijuna doza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene