Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne priznaju cjepivo, ali...

Europljani cijepljeni AstraZenecom ipak će moći u Ameriku? "Djelovao je pozitivno i optimistično..."

Pregled putovnica u zračnoj luci - 1
Pregled putovnica u zračnoj luci - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Europljani cijepljeni cjepivom AstraZenece trebali bi moći ući u SAD bez obzira na to što Američka agencija za lijekove (FDA) ne priznaje to cjepivo, rekao je u ponedjeljak europski povjerenik Thierry Breton nakon sastanka u Washingtonu.

Bijela kuća najavila je nešto ranije ukidanje ograničenja putovanja "početkom studenoga" za sve osobe iz inozemstva pod uvjetom da su u potpunosti cijepljene protiv covida-19.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda"

"To se odnosi na sve ljude cijepljene cjepivima koje priznaje FDA, američka Agencija za lijekove", objasnio je Thierry Breton, europski povjerenik zadužen za koordinaciju opskrbe Europske unije cjepivima protiv covida koji je razgovarao s koordinatorom za borbu protiv pandemije Bijele kuće Jeffom Zientisom.

"Rekao mi je da će za ostala cjepiva, posebice za AstraZenecu, odlučiti njihova zdravstvena agencija, ali djelovao je pozitivno i optimistično", dodao je.

"Iz razgovora sam shvatio da ... na temelju raspoloživih podataka o cjepivima koje priznaju europske zdravstvene vlasti, nije bio zabrinut", objasnio je Breton.

Washington ukida ograničenje koja se od ožujka 2020. odnose na putnike iz Europske unije, Velike Britanije i Kine, a kasnije će se primjenjivati i na Indiju i Brazil.

Za sada Bijela kuća nije precizirala koja cjepiva će omogućiti ulazak na američko tlo.

Brojni Britanci i Europljani su primili cjepivo AstraZenece, koje Sjedinjene Države ne priznaju, a na njihovom su popisu cjepiva Pfizer/BioNTecha, Moderne i Johnson&Johnsona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene