Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potpora milijunima europljana

EPP poziva EU da osigura financijsku pomoć umjetnicima i novinarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska pučka stranka (EPP), najbrojnija grupacija u Europskom parlamentu, pozvala je Europsku uniju da u krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa osigura financijsku pomoć sektoru kulture, umjetnicima i medijima.

"EU treba osigurati hitnu financijsku pomoć, lišenu birokracije, za kulturni sektor, umjetnike i medije, tijekom krize covida-19", poručio je EPP na Twitteru.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Davor Božinović nakon božinovićeve izjave Realni sektor Vladi: "Provodimo mjere, ne blokirajte nam živote i egzistenciju"

Njihov rad, dostupan putem interneta, svakodnevna je potpora milijunima Europljana tijekom izolacije, navode pučani u tvitu. "Istovremeno, i oni se suočavaju s velikom krizom", upozorava EPP.

Reporteri bez granica (RSF) u svom godišnjem izvješću o slobodi medija u svijetu za 2020. su u utorak upozorili da su mediji tijekom kriza, među kojima su i epidemije, osobito ranjivi jer vlasti iskorištavaju šok i osupnost javnosti i slabljenje mobilizacije ljudi kako bi utišali suprotstavljene glasove i uveli mjere koje bi u normalnim vremenima bilo nemoguće nametnuti. Idućih deset godina, ocjenjuje RSF, će bez svake sumnje biti "odlučujuće desetljeće" za slobodu medija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene