Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neodgodiv zahvat

Drama u varaždinskoj bolnici: Hitno operirali stradalog mladića, pa preko noći ostali bez čak 25 medicinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska Opća bolnica preko noći je ostala bez čak 25 medicinskih djelatnika koji su od nedjelje u samoizolaciji.

Među onima koji su ispali iz stroja su dva neurokirurga, četiri anesteziologa i dva kirurga. Pribroji li se tome čak 17 medicinskih sestara, tehničara i pratećeg bolničkog osoblja, Opća bolnica Varaždin našla se u problemima.

Pročitajte i ovo Tomislav Novinščak Zoran prikaz zašto se zaraza toliko širi Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek Dino Goleš - Varaždinska bolnica U najgorem trenutku Izvanredna situacija u varaždinskoj bolnici: Pacijente selili na nove respiratore, uključio se cijeli Stožer

Svi oni morali su u samoizolaciju nakon hitnog zbrinjavanja mladića koji se u subotu u Vinici oko 2:10 ujutro zbog neprilagođene brzine mopedom zaletio u stablo i pao.

''Priroda ozljeda zahtijevala je hitan i neodgodiv operacijski zahvat glave, a naknadno se testiranjem utvrdilo da je pacijent pozitivan na COVID-19'', ispričao je za Jutarnji list dr. Nenad Kudelić, neurokirurg koji je mladića i operirao, a koji obavlja i dužnost ravnatelja bolnice. Mladić je stabilno i nije u životnoj opasnosti.

Odgoda operacijskih zahvata

Kudelić, koji također radi od kuće, potvrdio je da će doći do odgode nekih operacijskih zahvata, a najavljuje nužnost privremene reorganizacije rada Odjela za anesteziologiju i Službe za kirurške bolesti. Hitni slučajevi zbrinjavaju se kao i dosad.

Varaždinska bolnica stroga je u mjerama za suzbijanje koronavirusa - uz pacijente naručene na operativni zahvat testiraju i sve pacijente koji se primaju preko hitne službe. ''Zahvaljujući tome, u kratkom je roku detektiran i drugi pacijent s asimptomatskom infekcijom COVID-19, zbog kojih je, nažalost, određeni broj djelatnika završio u samoizolaciji'', rekao je neurokirurg i dodao da je time spriječen nekontrolirani prodor virusa među zdravstvene djelatnike i bolesnike. Bolnica nema zaraženih djelatnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene