Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

najviše od početka pandemije

Bolnice u ovoj europskoj zemlji bilježe rekordan broj COVID pacijenata: Kapaciteti su na rubu pucanja, aktiviran je plan za izvanredna stanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češke bolnice izvijestile su o rekordnom broju pacijenata oboljelih od COVID-19, pokazuju podaci objavljeni u srijedu.

Sveukupno su u bolnicama na liječenju od COVID-a 8162 pacijenta, a ministarstvo zdravstva ističe da se radi o najvećem broju od izbijanja pandemije.

Pročitajte i ovo Ilustracija rad kao vikendom U bolnicama na dan izbora samo hitni slučajevi: Objavljeno što će biti s naručenim pacijentima Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Stožer objavio najnovije podatke, preminule su još četiri osobe: Provjerite stanje po županijama

Njih 1600 ima vrlo težak oblik bolesti, zbog čega su stavljeni na respiratore.

U posljednja 24 sata zabilježena su 16.642 nova slučaja zaraze. Tijekom posljednjih tjedan dana na 100.000 stanovnika bilo je 780 zaraženih.

U istočnoj Češkoj aktiviran je plan za izvanredna stanja jer su bolnički kapaciteti na rubu pucanja.

S obzirom na očajnu situaciju, u liječenju pacijenata također će se koristiti i većinom netestirani lijekovi. U bolnicu u Brno stiglo je 10.000 paketa antiparazitskog lijeka Ivermectina.

Tu taktiku osobno zagovara premijer Andrej Babiš. "Govorimo da ne možemo čekati na klinička ispitivanja. Probajmo ovako", rekao je.

U međuvremenu su velike tvrtke počele masovno testirati svoje zaposlenike te će se u naredna dva tjedna, po nalogu vlade, na koronavirus testirati barem jednom više od dva milijuna radnika i zaposlenika.

Od početka pandemije u Češkoj, koja broji 10 milijuna stanovnika, zarazilo se gotovo 1,3 milijuna ljudi, a umrlo ih je 29.941.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene