Obavijesti Video Pretražite Navigacija
protivi se mjerama

Brazilski predsjednik kažnjen jer nije nosio masku ni poštivao mjere na skupu motociklista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro kažnjen je u subotu sa 108 dolara zbog toga što je sudjelovao, bez maske i bez poštivanja drugih epidemioloških mjera, na manifestaciji motociklista u Sao Paulo na kojoj su se okupile tisuće 'bajkera'.

Ekstremno desni predsjednik bio je na čelu povorke s otvorenom kacigom i bez maske, čime je prekršio pravila brazilske države Sao Paolo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije se vidjela Žena u Dalmaciji iscrtala zebru na cesti, dobila je kaznu Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Vlasti te države objavile su da su Bolsonara kaznile sa 552 reala (oko 108 dolara) kao i njegovog sina Eduarda koji je član Kongresa i ministra za infrastrukturu Tarcisija Gomesa zato što nisu nosili masku i nisu poštivali mjere fizičkog razmaka za vrijeme skupa.

Bolsonaro, koji je pozvao na okupljanja širom Brazila u pripremi za predsjedničke izbore iduće godine, nije se osvrtao na upozorenja guvernera Sao Paula Joaoa Dorije, njegovog političkog supranika, koji je rekao da će predsjednik biti kažnjen novčano ako ne bude poštivao zakone te države.

Bolsonaro se više puta usprotivio Doriji i drugim guvernerima oko mjera koje su oni uveli radi borbe protiv koronavirusa, s kojim je umrlo gotovo 484.000 ljudi u Brazilu.

Obraćajući se grupi pristaša koji su mahali zastavama Bolsonaro je ponovno govorio protiv nošenja maske.

Predsjednik smatra da cijepljene osobe ne trebaju nositi maske. "Nemoguće je da cijepljena osoba prenosi virus", rekao je on.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene