Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Epidemija u BiH

Tuga u Banjoj Luci: Nakon majke i oca od koronavirusa preminuo i sin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treći smrtni slučaj u jednoj obitelji od posljedica koronavirusa zabilježen je Banjoj Luci, potvrdile su u četvrtak vlasti u tome gradu, koji je najteže zahvaćen epidemijom u BiH.

"Muškarcu (51), koji je sinoć preminuo od koronavirusa u Banjoj Luci, u protekla dva tjedna od posljedica istog virusa preminuli su i majka i otac", rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Igor Radojičić.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Taj tužni primjer najbolje pokazuje koliko je opasan virus COVID-19, rekao je i pozvao građane da budu oprezni te da izbjegavaju okupljanja kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze i novih smrtnih slučajeva.

"Svaki put kada pomislite da idete na neko okupljanje, zaboravite na sve mjere i preporuke, pomislite i na to da netko može oboljeti, pa i preminuti", upozorio je Radojičić.

Na području Banje Luke koronavirusom je zaraženo više od 250 ljudi, a 1646 je u kućnoj izolaciji. Taj broj znatno je manji nego prethodnih dana kada je u izolaciji bilo 3000 osoba. "To su ohrabrujući podaci i u Banjoj Luci susrele su se krivulje broja oporavljenih i bolesnih", rekao je banjolučki gradonačelnik.

Naveo je da je u tome gradu u prosjeku manje od deset oboljelih dnevno od koronavirusa, što je također povoljnije u odnosu na ranije razdoblje. "To jest razlog za blagi optimizam, ali nema opuštanja", dodao je Radojičić.

Nakon banjolučke regije najpogođenije područje koronavirusom je Hercegovina. U BiH je do četvrta ukupno registrirano 1155 zaraženih i 44 smrtna slučaja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene