Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"to nam je velika pljuska"

Beroš reagirao na nevjerojatne prizore iz Zadra: "Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost"

Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3
Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 5 Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 5 Foto: DNEVNIK.hr Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 4 Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 4 Foto: DNEVNIK.hr Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3 Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 2 Galerija 1/4 >>
Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je veliko nezadovoljstvo puštanjem navijača mimo zabrane i preporuka nadležnih institucija u dvoranu Višnjik u Zadru u subotu.

"Ovo što se događalo na košarkaškoj utakmici u subotu u Zadru velika je pljuska svim našim nastojanjima da smanjujemo broj zaraženih od COVID-19. Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u toj, za hrvatski turizam, važnoj destinaciji", kaže ministar zdravstva i dodaje da, kada je šteta već učinjena, očekuje od vodstva zadarskog košarkaškog kluba da učini pozitivni korak prema istinskoj brizi za svoje navijače i sugrađane.

Pročitajte i ovo Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 5 Bez epidemioloških mjera Nevjerojatni prizori: Nekoliko tisuća navijača pušteno u dvoranu bez ulaznica, maski i razmaka. Čeka li Zadar u idućim danima bujanje korone?

"Ako im je istinski stalo do navijača i simpatizera svog kluba i žele ih i ubuduće na svojim utakmicama, neka ih pozovu da dođu u dvoranu u istom broju na cijepljenje. Mi smo cjepivo osigurali, naši su liječnici spremni, pa hajde, cijepimo se da bismo zajedno opet mogli u sigurnosti biti na tribinama i navijati za svoje klubove", poziva Beroš. Ističe da je i sam ljubitelj sporta, ali kao najodgovorniji za zdravlje hrvatskih građana, želi da svi skupa damo doprinos zdravstveno sigurnijoj budućnosti.

"Glavna turistička sezona je pred vratima, važna nam je radi gospodarstva i svih naših građana, a ovakvi i slični ispadi, poput gužvi preko vikenda na mnogim gradskim trgovima i pred ugostiteljskim objektima, ne doprinose tome", poručuje ministar zdravstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene