Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba s COVID-19

Berlusconi izašao iz bolnice: "Opet sam se izvukao. Preživio sam najopasniji izazov u svom životu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši talijanski premijer danas je izašao iz bolnice u koju je primljen 3. rujna zbog zaraze koronavirusom. 83-godišnji medijski tajkun razvio je upalu pluća, a zbog svoje dobi i postojećeg zdravstvenog stanja spada u visokorizičnu skupinu.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi napustio je bolnicu u ponedjeljak nakon što je prebolio koronavirus, rekavši da je preživio "najopasniji izazov" svoga života.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Silvio Berlusconi (Foto: AFP) Radi od kuće Bivši talijanski premijer i milijarder Silvio Berlusconi pozitivan na koronavirus

"Sa zadovoljstvom sam si rekao: 'Izvukao si se ponovno'", nasmiješeni Berlusconi rekao je novinarima na vratima milanske bolnice San Raffaele, gdje je primljen 3. rujna nakon što mu je dijagnosticiran COVID-19.

Njegov osobni liječnik Alberto Zangrillo prošli tjedan je rekao da je 83-godišnji medijski tajkun razvio upalu pluća te da se smatrao visokorizičnim pacijentom zbog svoje dobi i postojećeg zdravstvenog stanja, koje uključuje i srčane probleme.

Zangrillo je rekao da bi Berlusconi umro da se suočio s istim simptomima u ožujku i travnju, no liječnici su naučili puno od početne pojave koronavirusa te su sada bolje opremljeni u borbi s bolešću.

Vjeruje se da je Berlusconi dobio virus dok je bio na odmoru u svojoj vili na Sardiniji.

"Svatko od nas je izložen riziku da zarazi druge. Ponavljam svoj poziv na maksimalnu odgovornost svih", rekao je Berlusconi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene