Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ublaženi lockdown

Austrija popušta mjere: Kod frizera samo s negativnim testom na koronu, kazna za nenošenje maski popela se na 90 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija će idući tjedan ublažiti lockdown i prijeći na policijski sat te otvoriti škole, trgovine, muzeje, galerije i zoološke vrtove.

"Epidemiološki je problem jasan. Najsigurnije bi bilo ostati u lockdownu", rekao je kancelar Sebastian Kurz na konferenciji za medije nakon sastanka sa znanstvenim stručnjacima, utjecajnim pokrajinskim guvernerima i oporbenim strankama.

U školske klupe od 8. siječnja vratit će se učenici koji su negativni na testu za koronavirus, a oni koji se ne mogu ili ne žele testirati nastavu će pratiti od kuće.

Pročitajte i ovo Portugalska hitna pomoć/Ilustracija (Foto: AFP) PONESTAJE IM KREVETA Zdravstveni sustav pred kolapsom? Austrija i Njemačka ponudile pomoć: "Imperativ je europske solidarnosti spašavati ljudske živote brzo i bez birokracije"

Osnovnoškolci u prva četiri razreda ići će od ponedjeljka u škole svaki dan. Oni stariji, od petog do osmog razreda i srednjoškolci, bit će podijeljeni u dvije grupe: grupa A u školu će ići ponedjeljkom i utorkom, grupa B srijedom i četvrtkom, dok će petkom svi učiti online, piše bečki Der Standard.

Radnje će ponovno otvoriti i frizeri, kozmetičari i pružatelji sličnih usluga, a korisnici će na ulasku morati predočiti negativan test ne stariji od 48 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČLANOVI DESNE SCENE Na prosvjedu protiv koronamjera u Austriji sudjelovalo 10.000 ljudi, policija objavila koliko ih je uhićeno

Najavljene su veće kontrole nošenja maski, a za one koji ih ne nose kazne su povećane s 20 na 90 eura.

Dopuštena su i privatna druženja osoba iz dva različita kućanstva, no ona se moraju prekinuti u 20 sati jer tada počinje policijski sat koji traje do 6 ujutro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene