Obavijesti Video Pretražite Navigacija
recite što mislite

ANKETA Od sutra smo u malom lockdownu: Podržavate li uvođenje novih strogih mjera u Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove mjere za suzbijanje koronavirusa stuoaju na snagu u subotu, 28. studenoga, i trajat će do ponedjeljka, 21. prosinca. Mjere uključuju zatvaranje kafića i restorana, zabranu svadbi, sajmova i većine sportskih natjecanja. U anketi odgovorite podržavate li uvođenje strogih mjera.

U subotu na snagu stupaju nove stroge mjere. Zabranjuju se svi javni događaji i okupljanja na kojima je više od 25 osoba, a na privatnim okupljanjima i svečanostima najviše 10 osoba. Javna događanja mogu trajati najdulje do 22 sata, a obustavljaju se sve svadbene svečanosti.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Ipsos kutije - 3 Agencija Ipsos Vrijedno istraživanje na dan izbora: "Prilazit ćemo otprilike svakom četvrtom biraču"

Na otvorenom prostoru obvezno je korištenje maski za lice kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje metar i pol.

Na pogrebima može biti najviše 25 osoba,  u javnom prijevozu popunjenost ne smije prelaziti 40 posto. Na ulazu u prodavaonice i trgovine treba jasno istaknuti obavijest o najvećem mogućem broju kupaca. Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata, dopuštena je samo dostava hrane. Pekarnice i trgovine kruhom radit će do 22 sata, a zabrana prodaje alkoholnih pića bit će od 22 sata do 6 sati. Obustava rada vrijedi za kasina, automat-klubove i uplatna mjesta za klađenje. Obustavlja se i održavanja sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi.

 

Quiz Maker - powered by Riddle

 

Nema sportskih natjecanja i treninga osim za pojedinačne sportove i najviši stupanj natjecanja. Prestaju s radom i teretane, fitness-centri te sportski i rekreacijski centri.

Obustavlja se održavanje svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, uključujući i zborove. To se odnosi i na izvedbe složenih glazbeno-scenskih djela koja uključuju orkestre i zborove, dječje i druge radionice te organizirane plesne škole, a zabranjeno je konzumiranje hrane i pića tijekom kinoprojekcija.

Škole stranih jezika mogu svoju djelatnost obavljati samo online, a preporuka je da se misna slavlja prenose putem radio i TV programa.

U planu je promjena zakona koja bi omogućila kažnjavanje fizičkih osoba koje se ne budu pridržavale mjera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene