Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog epidemije

ANKETA Božinović dao upute građanima o odlasku na groblja na blagdan Svih svetih: Hoćete li ga poslušati?

Potpredsjednik Vlade i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović uoči blagdana Svih svetih dao je upute građanima za odlazak na groblja.

''Pred nama je blagdan Svih svetih, duboko ukorijenjen u našu tradiciju, na koji odajemo počast i sjećanje našim preminulima odlaskom na groblja. Moja poruka jest da i taj običaj treba prilagoditi sadašnjem trenutku te da svi koji mogu odati počast na neki drugi način, a ne odlaskom na groblje, tako i učine'', poručio je Davor Božinović na sjednici Vlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Anketa Dnevnik Nove TV Trebaju li bolnice izvoditi operacije na dan izbora? Pogledajte kako ste glasali Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna''

Pozvao je one koji će ići na groblje da koriste i dane uoči blagdana, a i tjedan kasnije kako bi se izbjegle gužve. ''Važno je da se svi pridržavaju propisanih mjera, osobito u javnom prijevozu, ali i na groblju, držanjem propisanog razmaka, nošenjem maski, dezinfekcijom te izbjegavanjem okupljanja u veće skupine'', podsjetio je Božinović.

''Samo na takav način možemo ostati zdravi i epidemiju držati pod kontrolom'', zaključio je ministar.

 

Quiz Maker - powered by Riddle

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene