Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Staro normalno

Koliko je cjepiva protiv korone moralo biti uništeno zbog isteka roka trajanja? "U nedjelju nijedna osoba nije cijepljena prvom dozom"

Aktualno Galerija Valentina Baus - 3 Valentina Baus - 3 Foto: DNEVNIK.hr Valentina Baus - 2 Valentina Baus - 2 Foto: DNEVNIK.hr Valentina Baus - 1 Valentina Baus - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Valentina Baus Galerija 1/4 >>
Koronavirus u Hrvatskoj kao da i ne postoji. Dnevnik Nove TV donosi analizu dinamike cijepljenja, ali i podatke o tome koliko nam cjepiva stoji na zalihama i koliko smo ga morali uništiti.

Reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus analizirala je dinamiku cijepljenja protiv koronavirusa nekada i danas, kao i podatak koliko cjepiva imamo, a koliko je uništeno.

"Prije više od mjesec dana skinuli smo maske i praktički počeli živjeti bez epidemioloških mjera. Cijepljenje je gotovo pa stalo - u prilog tomu govori činjenica da u nedjelju niti jedna osoba nije cijepljena prvom dozom, a dvije osobe su primile drugu dozu cjepiva.

Prije mjesec dana, 16. travnja, imali smo cijepljeno 59,46 posto ukupnog stanovništva. Postotak na današnji dan je 59,51 posto. Dakle 0,05 posto više, a nije da cjepiva nema. Naprotiv, 1.475.140 doza stoji na zalihama u skladištima. Zbog isteka roka trajanja uništeno je 362.599 doza cjepiva

U bolnicama je puno manje ljudi. Prošle godine na dan 16. svibnja imali smo 1675 pacijenata u bolnicama, a sada ih je 364.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KONTAMINACIJA Moderna povlači više od 760.000 doza cjepiva: Otkrili su i razlog, kriva je jedna bočica

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od jeseni stupa na snagu Europska država odustaje od obveznog cijepljenja za sve punoljetne građane: Cijepit će starije od 50 godina

I ostale bolesti sada su počele biti u fokusu. Svjedočimo epidemiji rotavirusa, pojavi ospica, hepatitisa. Od početka sezone gripe, točnije od 4. listopada 2021., u Hrvatskoj je registrirano 5990 oboljelih. U usporedbi s koronavirusom - od istog datuma do danas, zabilježeno je 703.458 slučajeva zaraze koronavirusom, što je oko 117 puta više slučajeva od gripe", zaključila je Baus u Dnevniku Nove TV. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene