Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKRS PRED VRATIMA

Korona ovu županiju nije spriječila u ambicioznim planovima za sezonu, gosti poručuju: "Čim smo stigli, shvatili smo da nigdje ne možemo biti sigurniji"

Iako su trenutačno crvena zona po broju novozaraženih, u Primorsko-goranskoj županiji imaju ambiciozne planove za sezonu. Već za Uskrs otvaraju 70 hotela i 19 kampova.

Uskrs je pred vratima, a turistički djelatnici u Primorsko-goranskoj županiji nikad napetiji. Umjesto da gledaju broj rezervacija, gledaju broj novooboljelih. ''Zapravo cijelo ovo vrijeme, ovaj zimski period mi smo zadovoljni, naši hoteli rade'', rekao je Ivan Sarajlić, glasnogovornik hotelske tvrtke.

Ni terase opatijskih restorana nisu pune kao nekada u ovo doba. ''Kako smijemo raditi na terasama, a vrijeme je bilo izuzetno hladno, raditi se moglo praktički samo u doba ručka'', izjavio je Goran Ivančić, vlasnik restorana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BI LI TO SPASILO SEZONU? Početak turističke sezone odgođen, rasprave o COVID putovnicama sve glasnije: ''Digitalna zelena potvrda je korak naprijed''

Pročitajte i ovo Apartman, ilustracija - 1 Ususret COVID putovnicama Hoće li korona srezati broj iznajmljivača apartmana? ''Tko god kaže da se ne boji, laže i nema respekta prema onome što radi''

''Kod kuće nas mnogi pitaju - zaista idete, nije li opasno? A ja im kažem, čim smo stigli, shvatili smo da nigdje ne možemo biti sigurniji više nego ovdje, posebno u ovo vrijeme'', rekla je Austrijanka Irina.

Na Kvarneru se otvara 70 hotela i 19 kampova. Uspjeh ove predsezone ovisit će o domaćim gostima i onima iz najbližeg okruženja, a njihov dolazak ovisi o dogovoru na razini Europske unije.

Više o turističkoj sezoni možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene