Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2 mil. eura za osobne potrebe

Sud odlučuje o trećoj optužnici protiv Zdravka Mamića, odvjetnik poručuje: ''Ako je potvrde, onda idem u penziju''

Veljko Miljević (Foto: Dnevnik.hr)
Veljko Miljević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Veljko Miljević (Foto: Dnevnik.hr) Veljko Miljević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zdravko Mamić pred zatvorom (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Na Županijskom sudu u Osijeku odlučuje se o potvrđivanju treće optužnice protiv Zdravka Mamića.

Zdravka Mamića tereti se da je od 25. rujna 2002. do 8. ožujka 2007. godine u Zagrebu i Klagenfurtu, i to od 25. rujna 2002. do 5. studenog 2002. kao član izvršnog odbora GNK-a Dinamo, a nakon toga kao izvršni dopredsjednik i član uprave Dinama, ovlašten za raspolaganje novčanim sredstvima kluba, s računa u Hypo Alpe Adria Bank u Klagenfurtu podigao 2,2 milijuna eura, koje je zatim koristio za osobne potrebe.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati" Zoran i Zdravko Mamic bivši nogometaši Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne sjećam se da sam primio novac"

Mamićev odvjetnik Veljko Miljević jutros je pred sudom istaknuo da nema pretpostavki da se Mamiću sudi u Hrvatskoj. Ne očekuje potvrđivanje treće optužnice. ''Sasvim je sigurno da postoje pretpostavke da se po takvoj optužnici uopće sudi u Hrvatskoj pa ćemo u tom pravcu iznijeti sve najznačajnije pravne propise, a dovoljna su zapravo dva propisa koja bi trebao znati svaki početnik u pravu, a to je članak 14. Kaznenog zakona i članak 18. Kaznenog zakona, koji regulira pitanje mogućnosti primjene kaznenog zakonodavstva na određena ponašanja'', rekao je Miljević.

Objasnio je da je iz optužnice savršeno jasno da mjesto počinjenja kaznenog djela nije na području Hrvatske, da ni posljedice nisu bile na području Hrvatske, da se sve odvija u Austriji, pa onda nema apsolutno nikakve mogućnosti da se sudi u Hrvatskoj.

Miljević je dodao da je to jasno i u sudskoj praksi i u teoriji. Kaže da nije čekao posljednji dan da na to upozori jer je sve to naveo u odgovoru na optužnicu u lipnju.

Na pitanje što ako optužnica ipak bude potvrđena, Miljević je odgovorio: ''Onda ću ja vjerojatno ipak otići u penziju, znate. Nisam učio pravo da svaki dan doživljavam šokove.''

Odluka suda bit će u petak, 4. listopada u 11 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene