Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jadransko-jonske autoceste

Župan Dobroslavić: 'Premijer radi suprotno interesima županije i Hrvatske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačko-neretvanski župan traži da premijer Milanović u razgovorima sa susjednim državama i na najavljenom sastanku u Berlinu poštuje važeći Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije i važeću Strategiju prometnog razvoja Hrvatske.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić priopćio je u utorak kako se, slušajući izjave premijera Zorana Milanovića u Cavtatu, može samo zaključiti da je premijer u ponedjeljak radio suprotno interesima Županije, a time i interesima Hrvatske.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Dobroslavić traži da premijer Milanović u razgovorima sa susjednim državama i na najavljenom sastanku u Berlinu poštuje važeći Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije i važeću Strategiju prometnog razvoja Hrvatske da se Jadransko-jonskom autocestom dubrovačko područje poveže preko teritorija Hrvatske, kako je to tim dokumentima i predviđeno.

Županija je, ističe Dobroslavić, uvijek bila zagovornik Jadransko-jonske autoceste kao nužne poveznice istočne obale Jadrana s ostatkom Europe, a time i zagovornik izlaska Dubrovnika i cijele županije iz prometne izolacije. Županija kroz Prostorni plan, a Hrvatska kroz prometnu Strategiju, predviđa u Hrvatskoj dionicu auto ceste Ploče – Osojnik (Dubrovnik), a nakon toga izlaz prema BiH te dalje prema jugu.

'No, premijer Milanović nam poručuje da nema autoceste područjem Hrvatske nakon Ploča te čak dodaje da zna da to nas ne zadovoljava!? Pitamo se kako je mogao razgovarati ili, još gore, dogovarati trasu autoceste mimo prostorno-planskih, odnosno strateških dokumenata Hrvatske. Koji je interes Hrvatske da, nakon što je vlastitim novcem izgradila najveći dio buduće Jadransko-jonske autoceste, odustane od trase preko svoga teritorija i time odustane od rješenja dijela svoje unutarnje povezanosti', pita župan Dobroslavić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene