Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijene žalbe

Župan Dobroslavić: Pelješki most sad se konačno može početi graditi

Pelješki most (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Pelješki most (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić podupro je u ponedjeljak odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) o odbijanju svih žalbi na izbor izvođača radova na izgradnji Pelješkog mosta s pristupnim cestama ističući kako vjeruje da se sad konačno most može početi graditi.

"Odbačene su žalbe na odabir izvođača radova, čime je potvrđen odabir kineske tvrtke s najpovoljnijom ponudom. Vjerujem da će se s njima uskoro potpisati ugovor te da će radovi početi. Sad je sve na Hrvatskim cestama i kineskoj tvrtki kad će potpisati ugovor. To je realno očekivati kroz možda dva tjedna”, rekao je župan Dobroslavić.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

"Fizički radovi počinju nakon pripreme gradilišta, a ne mogu procijeniti kad će to biti. Rok za izgradnju mosta utvrđen je ugovorom i izvođač se mora držati rokova. Pitanje je njegove organizacije hoćemo li radove početi malo prije ili kasnije”, dodao je Dobroslavić.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave u ponedjeljak je odbila žalbe austrijske tvrtke Strabaga te zajednice ponuditelja talijanske tvrtke Astaldija i turske IC Ictas Isaat Sanayija na izbor izvođača radova za gradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama, a izabran je kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene