Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dočekao ga načelnik općine

Zoran Milanović u Livnu započeo službeni posjet BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović u Livnu je započeo dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini.

Hrvatski premijer Zoran Milanović započeo je dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini u petak u Livnu gdje se susreo s lokalnim dužnosnicima, a tijekom dana posjetit će Tomislavgrad, Ramu i Kupres u kojima je hrvatska Vlada financirala više projekata.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Društvene mreže se užarile Hrvati o odluci koja je snažno odjeknula: "To se trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno" Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

Premijera Milanovića dočekao je ispred zgrade Općine načelnik općine Livno Luka Čelan, a ovo je prvi put da jedan hrvatski premijer dolazi u ovu općinu. U njegovoj je pratnji i hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović te predstojnica Državnog ureda za odnose s Hrvatima izvan Hrvatske Darija Krstičević.

>> FOTO Poruka popisivačima u BiH

Predviđeno je da hrvatski premijer tijekom dana obiđe glasoviti Franjevački muzej i Galeriju u Gorici kod Livna koja je izgrađena uz potporu hrvatske Vlade, a sadrži bogato arheološko, etnografsko i sakralno blago kao i knjižnicu i galeriju slika, koja u najvećoj mjeri predstavlja slikarstvo Gabrijela Jurkića.

Premijer će obići i pogone Mljekare Livno koja proizvodi poznati livanjski sir.

U Tomislavgradu hrvatski premijer će obići dječji vrtić, a u Rami dom za stare i nemoćne osobe za čiju je gradnju Vlada RH izdvojila 1,1 milijun kuna te na kraju dana posjetiti Kupres i tamošnji Dom zdravlja, u čijoj je obnovi i opremanju također sudjelovala Vlada RH. U svim tim mjestima je također predviđen susret s predstavnicima lokalnih vlasti.

Mediji u BiH navode da bi tijekom večeri u Kupresu hrvatski premijer trebao imati neformalni susret s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Dvodnevni posjet premijera Milanovića poklopilo se s popisom pučanstva koji se prvi put održava u BiH nakon 22 godine i koji će, uz ukupan broj stanovništva, pokazati i koliko Hrvata živi u BiH nakon raseljavanja tijekom posljednjeg rata. Na sudjelovanje u popisu Hrvate s prebivalištem u BiH pozvali su i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Sabora Josip Leko kao i Ured Vlade RH za odnose s Hrvatima izvan Hrvatske.

Hrvatski premijer Zoran Milanović tijekom sutrašnjeg dana posjetit će Bugojno, Gornji Vakuf-Uskoplje, Kraljevu Sutjesku i kraljevski grad Bobovac, čime će okončati treći po redu posjet BiH i Hrvatima u ovoj zemlji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene