Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAGA SE NASTAVLJA

Milanović o Mamićevim optužbama i osječkim sucima: ''Vidi se da se radi o običnim propalicama''

Mamićeve optužbe o korumpiranim osječkim sucima dobile su nastavak. Na situaciju su se osvrnuli i ministar Božinović, kao i predsjednik Milanović.

Trenutačno najvruća tema o stanju u hrvatskom pravosuđu jesu Mamićeve optužbe o korumpiranosti osječkih sudaca. Priča je dobila svoj nastavak. Kratkotrajni zaplet dao je kasno sinoć Zoran Mamić, koji je otišao u Bosnu i Hercegovinu. Taj je potez izazvao lavinu komentara o tome kako je moguće da netko tko je pravomoćno osuđen i treba ići na izdržavanje zatvorske kazne može napustiti zemlju. Kako nam je telefonski potvrdio sam Zoran Mamić, razlog je bio posjet bratu Zdravku, a u Hrvatsku se vratio već jutros.

Pročitajte i ovo Lijekovi, ilustracija - 2 6,5 MILIJARDI KUNA Dug prema veledrogerijama i dalje raste: ''Bili smo prisiljeni pokrenuti zaštitne mehanizme, bolnice ulaze u poseban režim isporuke lijekova i medicinskih proizvoda''

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Nakon cijepljenja je "ok" Plenković o trakavici oko Vrhovnog suda: "Prof. Đurđević pristala je biti dio protuzakonite procedure i pustila je da ju Milanović provuče kroz blato"

Zakon kaže da zapreka da napusti zemlju nije bilo, i dalje je slobodan čovjek jer rješenje o odsluženju zatvorske kazne nije dobio. Njegov odlazak i povratak komentirao je i šef policije.

''Je li on mogao i trebao dobiti mjeru na Sudu, to je treća grana vlasti i izvolite njih pitati, meni osobno nije logično'', komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

O Mamićevim optužbama o podmićivanju osječkih sudaca oglasio se i predsjednik Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Na Cresu Zoran Milanović o izboru za šefa Vrhovnog suda: "Tamo je HDZ-ov predmet. Ministar Malenica? Dolazio je kod mene s frulom i harmonikom pronjuškati što ću činiti"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijepljenje sporo ide U regiji situacija sve lošija: Samo u BiH preminule su 62 osobe, u Srbiju samo s potvrdom o cijepljenju

''Netko za to treba odgovarati, netko je opstruirao pravdu. Mamić je rekao to što je rekao, Mamić je dao neke dokaze, dakle vidi se da se radi o običnim propalicama'', rekao je predsjednik Zoran Milanović.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene