Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donacija helikoptera

Banožić i Milanović na važnom događaju nisu se ni pozdravili: "To govori o njegovom karakteru"

U vojarni "Pukovnik Marko Živković" završila je svečanost preuzimanja helikoptera UH-60M Black Hawk. Tamo su bili i predsjednik RH i ministar obrane.

Hrvatska je danas preuzela helikoptere UH-60M Black Hawk, donaciju SAD-a. I Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić tamo su zajedno.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

Na početku svečanosti koja je u vojarni "Pukovnik Marko Živković" počela u 13:30 prošli su jedan pored drugog, no nisu se ni pozdravili.

Video možete pogledati OVDJE.

Zoran Milanović poslije je komentirao hangare koji za helikoptere još nisu izgrađeni. Ponovio je da je to odgovornost ministra. 

"To je zaista nemar. Opet se prema državnoj imovini odnosiš jako neodgovorno. Da ne kažem kriminalno. Kriminalno je bilo kad je bio u Ministarstvu državne imovine. Ovo je nemar. To se nije smjelo dogoditi. Nešto drugo će trunuti na kiši", kazao je. 

Smatra da Hrvatskoj to SAD neće zamjeriti, ali to nije ni bitno, jer se "moramo početi ponašati kao samostalna država".

"Želim mu siguran let", dodao je za Banožića. 

"Tko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica s Krka. Dobrodošla je", počeo je odgovarati na pitanja o njenoj reakciji na njegove izjave od jučer kad je poručio Srbiji da ne bi trebali dizati optužnice protiv hrvatskih pilota. Brnabić je to shvatila kao prijetnju.

"Itekako smo se mogli dogovoriti da se podigne optužnica protiv Vučića. Mogli smo. To da. Dotle državna vlast i moć seže. Ali mi se time nismo bavili. Ne znam zašto je Brnabićka nervozna. Nema razloga. Ja sam govorio in favore o Srbiji. Plašio sam se da netko ovdje ne poludi. Ne treba nikoga ponižavati. Rekao sam i za nek uvjete koje HAZU postavila da su pretjerane prema Srbiji. Ali to nije čula. Ali sam rekao isto tako da bi Srbija, a ne znam kome to nije jasno, trebala paziti što radi. Oni hoće u EU. Pogledajte kako Šveđani ulaze u NATO vis a vis Turske. Prema tome, pazi kak se razgovaraš i kako kaže naš narod what goes around, comes around", rekao je.

"Idemo živjeti normalno"

"Vučićev nastup u Glini je krivično djelo. '95.", dodao je. 

Kazao je kako je bila politička odluka da se preko nekih stvari prijeđe.

"Pusti sad više ljude na miru i idemo živjeti normalno. Ne, oni optuže hrvatske pilote", kaže.

"Mislite li da bi u Hrvatskoj netko trepnuo da se digne optužnica protiv Vučića? Ali to nije pametno. Da, on nikoga nije ubio. To je točno. Ali njegovo burgijanje u tim godinama je mnoge skratilo za glavu. I za dušu", kaže i dadaje da on povoljno govori o Srbiji, ali da se "tamo panično bore svojih birača". 

Banožić: "Hangari dogodine"

Nakon njega Banožić je rekao kako očekuje da će dogodine biti hangara za helikoptere.

"U planu je da druga dva Blacka Hawka dođu do kraja godine", dodao je. 

"Ja ću zaključiti da je došao ovdje i nije pozdravio puno ljudi. To samo govori o njegovom karakteru", komentirao je što nije izmijenio pozdrave s Milanovićem.

Odgovarao je i na pitanja o protežiranju obitelji koja ne želi iz državnih nekretnina unatoč dugu koji ima. 

"Niti sam joj rekao ni da otpečati ni zapečati. Ono se dogodilo po odluci ministra Marića prema uredbi po kojoj je lokal trebao biti prazan. Taj nije bio prazan. U njemu je bila vrijedna imovina. Rekao sam im da tu stvar riješe same", rekao je i dodao da bi danas na sastanak zvao i državno odvjetništvo.

S tom obitelji, kaže, nema veze.

"Naravno da neću", odgovorio je na pitanje hoće li iseliti iz stana zbog kojeg ga je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa i kaznilo. Kaže da mu je stan pripadao, da nije radio izbor stana, nije tražio nikakva ulaganja. Kaznu će platiti. 

"Koristi se salva ružnih riječi protiv mene. Ovdje je riječ o negativnoj kampanji. Prije potpisivanja ugovora za Rafalea, pa prije Bradleya", kaže Banožić.

Rekao je da Milanović priča samo o onome što mu odgovara. 

"Snimite ova dva transportna aviona koji su prizemljeni 2011. U vrijeme njegove Vlade. Nakon ulaganja gotovo 15 milijuna kuna. Nitko ne zna razlog. Nakon remonta imamo prizemljene avione koji stoje na klocnama", rekao je. 

"Imamo čvrste dokaze da su brojevi prekucani", govorio je remontu MIG-ova.

 

Dva kupili, dva donacije 

Helikopteri UH-60M Black Hawk dio su projekta nabave ukupno četiri helikoptera od Sjedinjenih Američkih Država, od kojih Ministarstvo obrane kupuje dva, a dva pristigla donacija su američke strane. 

Prvi je ovo susret nakon što je Andrej Plenković najavio bojkot svih događaja na kojima je Zoran Milanović. To je učinio nakon što ga je predsjednik nazvao udbaškim gojencem, HDZ banditima, a njegovu Vladu korumpiranom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene