Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Pregovori samo što nisu počeli

Zlatni Cernogoraz će do kraja godine dobiti posao u MORH-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Giovanni Cernogoraz do kraja godine trebao bi postati zaposlenik Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske do sada već po programu zapošljavanja vrhunskih sportaša zapošljava njih 21, plus braću Žugaj.

Pročitajte i ovo Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna Vojska nakon natezanja Pao je dogovor između Pantovčaka i Banskih dvora: Zna se tko će biti novi šef vojske

Zlatni olimpijac Cernogoraz izrazio je želju za takvom vrstom zaposlenja, a i iz MORH-a postoji interes i volja za njegovim zapošljavanjem, potvrdio nam je to Mislav Šimatović, glasnogovornik ministarstva.

No, dodao je kako pregovori nisu ni počeli, jer njih treba inicirati Hrvatski olimpijski odbor po svojim kriterijima. 'Oni nominiraju sportaše i onda s nama kreću pregovori. Olimpijski odbor pokreće i pregovore o zapošljavanju sportaša s Ministarstvom unutarnjih poslova', pojasnio je Šimatović. 

>> Spektakularan doček Cernogorza u Novigradu: 'Ne mogu vjerovati'!

Izjavio je kako MORH zaposlenim sportašima daje plaću prosječnog vojnika, koja iznosi 4.600 kuna neto, a sportaši imaju obavezu sudjelovanja u promotivnim aktivnostima, kao što je privlačenje novih kadrova u vojsku.

Otežavajuća okolnost za 29-godišnjeg Cernogorza mogla bi biti činjenica da je gornja granica zapošljavanja vrhunskih sportaša u ministarstvo 27 godina. No, prošle godine je odlukom ministra na isti način, zbog izvanrednih okolnosti, zaposlena bila i 29-godišnja Snježana Pejčić, proslavljena hrvatska streljačica. Pretpostavlja se da će tako biti i s Giovannijem Cernogorzem.

Podsjetimo, hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio je zlatnu medalju u disciplini trap.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene