Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Hoće li organizam prihvatiti jetru?

Život Mihaele još uvijek ugrožen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mihaela Žmuk, 11-godišnja djevojčica na koju je pala sto kilograma teška stativa gola, stabilno je, ali život joj je još uvijek u opasnosti, potvrdio nam je to njezin otac Josip.

Još uvijek se čeka kako bi se utvrdilo hoće li organizam prihvatiti novi organ ili ne. Djevojčica se liječi u zagrebačkoj bolnici Merkur, gdje joj je prije dva dana transplantirana jetra koja je nakon nesreće bila teško oštećena. Od udarca su oštećeni i drugi organi. Jetru je dobila zahvajujući Eurotransplantu, europskoj organizaciji za razmjenu organa. Donirao ju je 36-godišnji muškarac iz Njemačke, a liječnici objašnjavaju kako je tijek događaja zdravstvenog stanja teško prognozirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Top 5 smiješnih golova Slika nije dostupna Video: Goli navijač pretrčao nogometno igralište

>> Oporavlja se djevojčica na koju je pao gol

>> Djevojčica operirana, stanje stabilno, ali neizvjesno

>> Djevojčica ostala bez jetre, hitno joj treba transplantacija

Podsjetimo, nesretna djevojčica loptala se s nekolicinom djece na igralištu u Lužanu Biškupečkom, pored Varaždina te se u jednom trenutku objesila za prečku gola, koji je pao na nju. Nesreća se dogodila u subotu oko 19 sati, a djevojčica je u kritičnom stanju prebačena prvo u varaždinsku, te potom u zagrebačku bolnicu Merkur. Zbog težine ozljeda na jetri, liječnici su je djevojčici morali odstraniti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene