Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žeravica i Kralj pušteni iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz pritvora su pušteni pomoćnik predstojnika Ureda države uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Ivo Žeravica (45) te vlasnik i direktor dubrovačke građevinske tvrtke Konel Antun Kralj (58). Oni su uhićeni zbog traženja mita od Gorana Štroka.

Žeravica i Kralj su uhićeni jer su od vlasnika dubrovačkog hotela 'Bellevuea', Gorana Štroka, tražili 440 tisuća eura mita kako bi mu pribavili dozvole za rad hotela.

Pročitajte i ovo Ilustracija A sve zbog "sitne" love Policajac u Vojniću uzeo 60 eura od vozača koji je prebrzo vozio: USKOK podignuo optužnicu protiv obojice Slika nije dostupna Istraga protiv sudaca zbog zlouporabe u pretvorbi Dubrovačkog primorja

U pritvoru su bili od 29. prosinca prošle godine zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a kako su glavni svjedoci ispitani, tako je
odlukom istražnog suca Županijskog suda u Splitu Stanka Grbavca prestala osnova za njihovim daljnjim pritvorom.

U istrazi u tom slučaju svjedočili su Goran Štrok, vlasnik grupacije Jadranski luksuzni hoteli i William Montgomery, član uprave JLH-a i bivši američki veleposlanik.

Inače, USKOK je 16. siječnja istražnom sucu Županijskog suda u Splitu podnio zahtjev za proširenjem istrage protiv Žeravice i Kralja.

Osumnjičeni dvojac uhićen je 27. prosinca u tajnoj akciji policije i USKOK-a pod nazivom 'Pet zvjezdica'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene