Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE U REGISTRU

O slučaju iz Obrovca oglasila se i Komora medicinskih sestara: "Dr. Jusup kazao nam je da je ona - spremačica"

Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 8
Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 8 Provjereno
Aktualno Galerija Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 8 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 8 Foto: Provjereno +0 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Galerija 1/2 >>
Nakon što je reporter Provjerenog posjetio ordinaciju u Obrovcu za koju su pacijenti rekli da u njoj na mjestu medicinske sestre radi osoba koja uopće nije medicinska sestra, oglasila se Hrvatska komora medicinski sestra.

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Pogledajte cijelu priču o liječniku i medicinskoj sestri iz Obrovca.

Pročitajte i ovo Poziv: krave - 1 Poziv Domagoja Mikića Lutaju same selima i uništavaju pašnjake, mještani Obrovca očajni: "Osjećamo se kao taoci" Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Slučaj otkrilo Provjereno Liječnička komora oglasila se o slučaju iz Obrovca, pogledajte što su poručili (i na koga su prebacili lopticu)

Hrvatska komora medicinskih sestara provjerom Registra ustvrdila je da ženska osoba, koja se u ordinaciji obiteljske medicine dr. Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar HKMS-a i nema Odobrenje za samostalan rad.

''Ženska osoba imenom Veronika Pecolaj, koja se u ordinaciji obiteljske medicine u Obrovcu predstavljala kao medicinska sestra, nikada nije bila upisana u Registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema Odobrenje za samostalan rad'' , ističe predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, dipl. ms. Slava Šepec.

Komora je, nastavlja Šepec, zatražila podatak od dr. Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji.

Ako netko radi na poslovima medicinske sestre i pruža zdravstvenu njegu, a nije upisan/upisana u Registar i nema valjano Odobrenje za samostalan rad HKMS-a, radi protivno propisima to jest krši zakon.

Podsjetimo, reporter emisije Provjereno Mato Barišić bio je u Obrovcu i provjerio je li uistinu riječ o vulgarnim i neurednim osobama, kako pričaju bivši pacijenti, a naišao je na nesvakidašnje prizore. Uz to, pacijenti tvrde kako je osebujni liječnik s 30-godišnjim stažom zaposlio ženu koja uopće nije medicinska sestra.

 Propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene