Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Vrijeme je isteklo"

Mamić objavio mailove za koje tvrdi da dokazuju kako je kupio karte za Dubai osječkom sucu: "Platio sam ih za njega, ljubavnicu i njezinu kćer"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mamić ponovno se oglasio na Facebooku.

Ovog je puta objavio mailove za koje tvrdi da su dokazi da je sucu osječkog Županijskog suda Zvonku Vekiću te njegovoj navodnoj ljubavnici i njezinoj kćeri kupio karte za let u Dubai.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao" Ivan Anušić Rat na društvenim mrežama Ministar Anušić dopunio Milanovićevu anketu na Facebooku, evo što je napisao

"Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe, svoje ljubavnice, te njezine kćeri za put u Dubai. Vrijeme je isteklo. S obzirom na to da se mene ne može kupiti, niti kao USKOK i DORH natjerati da držim predmete na dnu ladice, ekskluzivno objavljujem mailove kojima sam preko agencije rezervirao, platio i dostavio karte za Dubai za njega, ljubavnicu i njezinu kćer, kao i potvrde o letu sa svim podacima. Gospoda su naravno u Dubai letjela poslovnom klasom, a ceh je bio više od 23.000 kuna samo za let.

Nadam se da će sada supruzi gospodina Vekića biti jasnija ona laž koju joj je muž prodao kada joj je rekao da ga neće biti za Novu godinu jer ide na kongres ljubitelja reketa. Ovim putem apeliram na preostale suce – predsjednika Fruteka, suca Kvesića, suca Bobana i šefa K€$$u da što prije podnesu ostavke na svoja mjesta jer ih čeka sudbina Krušlina i Vekića, što duže budete čekali, bit će vam gore", poručuje u objavi Mamić te dodaje kako je "stiglo vrijeme za reformu pravosuđa i naplatu grijeha".

Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe,...

Objavljuje Zdravko MamićUtorak, 23. ožujka 2021.

 

Komentar na Mamićevu objavu zatražili smo od Županijskog suda u Osijeku i objavit ćemo ga čim pristigne.

Čelnik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban u ponedjeljak je objavio kako je za suce Zvonka Vekića i Darka Krušlina, nakon njihovih očitovanja, podnio zahtjev Državnom sudbenom vijeću i zatražio da se protiv njih pokrene stegovni postupak.

Prozvao i šefa Vrhovnog suda

Mamićevi napadi na suce počeli su nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu i kaznu od 6 i pol godina zatvora, a on potom na konferenciji za medije u Mostaru otvorio paljbu. Tada je za korupciju i primanje mita optužio predsjednika Vrhovnog suda RH Đuru Sessu, suce osječkog Županijskog suda Vekića i Krušlina, za primanje mita, a predsjednika toga suda Zvonka Vrbana nazvao je "kriminalcem, koji će koji će kad-tad biti smijenjen".

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura koje je trebao podijeliti sa sucima Darkom Krušlinom i Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze i o svemu je obavijestio DORH.

Sessa na Mamićeve tvrdnje nije odgovarao, a predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban prošlog je tjedna izjavio kako ne vidi nikakvog smisla da Mamića prijavljuje za klevetu jer ne smatra da bi takvom odlukom trebao pokazivati da je nevin, "u njegovim apsurdnim optužbama".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene