Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Balkanska ruta

Zbog mogućih napada Njemačka pojačala kontrolu putnika iz RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački policajci i carinici pojačano kontroliraju vlakove, zrakoplove i automobile koji preko Austrije, Slovenije i Hrvatske dolaze iz smjera Turske i Grčke.

Njemačka se boji terorističkih napada. Pojačane su mjere sigurnosti i to posebno na granicama. Osobito se pazi na kontrolu putnika koji dolaze preko 'balkanske rute', na kojoj se kao tranzitna zemlja nalazi i Hrvatska.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Islamistički teroristi navodno namjeravaju napasti zgradu Reichstaga u Berlinu. Njemački mediji nagađaju o mogućim scenarijima napada, a Deutsche Welle tvrdi kako se počinje djelomice ukidati šengenska sloboda kretanja. Navodno postoje informacije kako bi teroristi preko arapskih zemalja iz Pakistana mogli pokušati ući na šengenski prostor.

>> Njemačka: Uhićen zbog sumnje u islamističku zavjeru

Policija i carinici kontroliraju pojačano putnike na željezničkim kolodvorima i zračnim lukama, te cestovnim graničnim prijelazima, a u akciju su uključeni i službenici u civilu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene