Obavijesti Video Pretražite Navigacija
štatna tvar

Zbog melamina: S tržišta se povlači set za jelo podrijetlom iz Kine

Tanjur, ilustracija (Foto: Pixabay)
Tanjur, ilustracija (Foto: Pixabay) Foto: Pixabay
Ministarstvo poljoprivrede u ponedjeljak je izvijestilo potrošače da je s tržišta povuklo set za jelo "Bamboo Azue" podrijetlom iz Kine, zbog utvrđene migracije melamina.

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda 23987 Babymoov set za jelo 'Bamboo Azur', A005510 i 23988 Babymoov set za jelo 'Bamboo Peach', A005511, podrijetlom iz Kine, zbog utvrđene migracije melamina", priopćila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Pročitajte i ovo Kineske vojne vježbe Naoružavanje Ovo nije viđeno od Drugog svjetskog rata: "Do 2027. godine bit će spremni na invaziju" Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet"

Distributer tog proizvoda je kineska tvrtka TAIZHOU DO-IT IMP. & EXP. CO. LTD, uvoznik je francuska tvrtka BABYMOOV GROUP, a na hrvatsko tržište ga stavlja tvrtka MEDIA COMMERCE iz Zagreba.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europske zajednice br.1935/2004 o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom.

Inače, melamin je kemijski spoj ugljika, dušika i vodika koji se prvenstveno koristi u proizvodnji plastike otporne na vatru i toplinu.

(Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene