Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sankcija neće biti'

Zbog europskih direktiva Hrvatskoj prijete velike novačne kazne?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ima dva mjeseca da se javi Komisiji. U suprotnom se može naći pred Europskim sudom i zaraditi novčanu kaznu.

Hrvatska je dobila opomenu od Europske komisije zbog nepoštivanja rokova, a prijeti joj i novčana kazna do milijun i 800 tisuća eura. Naime, Hrvatska Komisiji Europske unije nije na vrijeme odgovorila je li u svoje zakone uvrstila europske direktive o energetskoj učinkovitosti.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Ministar financija Boris Lalovac o tome treba li Hrvatskoj MMF

Radi se o direktivama koje propisuju obnavljanje javnih zgrada kako bi trošile manje energije. Hrvatska sada ima dva mjeseca da se javi Komisiji. U suprotnom se može naći pred Europskim sudom i zaraditi novčanu kaznu.

'Hrvatska je među onima koji do 6. lipnja nisu poslali odgovor je li ili nije implementirala sve u svoje zakone. I zato je automatski počela procedura u kojoj se mi pitamo zašto to nije napravljeno', rekla je Marlene Holzner, glasnogovornica Europske Komisije.

Vesna Pusić: 'Mislim da smo ovu godinu politički bili uspješniji od bilo koga u prvoj godini'

'To je promašeno potpuno jer smo to već napravili. To što su oni pokrenuli proceduru, to nema efekta jer smo mi to sve ranije napravili, znači sankcija neće biti', rekao je potpredsjednik vlade Branko Grčić.

'Mi smo sve što je bilo potrebno donijeli. Hrvatska je jedna od tri europoske zemlje koja je za to pohvaljena', objasnila je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene