Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zatražena istraga protiv bivšeg župana Bagarića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Požegi zatražilo je pokretanje istrage protiv Ante Bagarića, bivšeg HDZ-ova župana i saborskog zastupnika, zbog sumnje u zloporabu ovlasti u poslovanju, odnosno izdavanja mjenica županije tvrtki Kamen Ingrad, čime je županiji i bankama učinjena šteta od 15 milijuna kuna.

Istraga je zatražena i za drugoosumnjičenog bivšeg predsjednika uprave 'Kamen Ingrada' Vladu Zeca, članicu uprave Đurđicu Kristić, bivšega direktora Vodoprivrede Ivana Đurčevića te protiv pravnih osoba Požeško-slavonske županije, Vodoprivrede u stečaju te 'Kamen Ingrada' u stečaju. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Legalizacija objekata Cure detalji velike akcije policije i USKOK-a u Istri: Proširena istraga uhićenih u kraku "Dorina" Slika nije dostupna Na suđenju Zecu svjedočio bivši župan Bagarić

Potvrdila je to glasnogovornica Županijskog suda u Požegi Đurđica Trgovčić.

Prema njezinim riječima, 15. travnja u županijskom je sudu zaprimljen istražni zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Požegi protiv osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba. Taj predmet ide u redovnu proceduru kod istražnog suca, kazala je Trgovčić, dodavši da ne možemo reći kada će on o tom istražnom zahtjevu donijeti odluku.

Županija je od kraja 2001. do listopada 2005. godine izdavala mjenice tvrtki 'Kamen Ingrad', zbog kojih je samoj županiji i bankama počinjena šteta od 15 milijuna kuna, dok je 'Kamen Ingrad' pribavio korist od gotovo 13 milijuna kuna.

Anto Bagarić kaže kako ga 'sve to iznenađuje jer misli da je dao dovoljno elemenata i obrazloženja kao svjedok na sudu u slučaju Kamen Ingrada i Vlade Zeca, a o ovome komentar može dati ako dobije rješenje o pokretanju istrage, po svemu onome što ga se tereti'.

'I dalje tvrdim da sam kroz svoj posao želio isključivo pomoći Kamen Ingradu koji je bio u poteškoćama, odnosno radnicima te tvrtke. Sve ono što sam onda učinio, učinio bih i danas', rekao je novinarima Anto Bagarić pojašnjavajući kako je županija izdala mjenice Kamen Ingradu u vrijednosti od 15 milijuna kuna koje s kamatama iznose 18 milijuna kuna.

'Kamen Ingrad naplatio je oko 10,5 milijuna kuna, dok je vratio dva i pol milijuna kuna. Kroz stečajni postupak županija je prijavila u stečajnu masu oko 7,5 milijuna kuna, a ovu razliku do 18 milijuna kuna prijavile su banke kao regresni dužnici', kaže Bagarić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene