Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važan projekt

Hoće li gužve napokon biti manje? Započinje projekt gradnje trećeg kraka autoceste Karlovac-Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za deset dana Hrvatske autoceste počinju investiciju čija se vrijednost procjenjuje na 1.3 mlrd kuna.

Godinama se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta.

Najavljen je na lokalnoj razini, u Skupštini Karlovačke županije, a glasnogovornica Hrvatskih autocesta Kate Kuprešak potvrdila je da će se za desetak dana učiniti prvi konkretni korak - HAC će raspisati natječaj za projektiranje prometnice.

Nakon što se sagradi dionica od Zagreba do Karlovca, gradit će se i treći trak dionice - od Karlovca do Bosiljeva, piše Jutarnji list. 

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin rekla je da je za to uvelike zaslužan županijski vijećnik Dragutin Belavić (HSLS) jer su njegova dugogodišnja inicijativa i uzastopna pitanja inicirala sastanke s Upravom Hrvatskih autocesta, na posljednjem im je rečeno da počinje projektiranje trećeg traka i da se odmah potom planira produžetak te prometnice do čvora Bosiljevo 2, raskrižja puteva prema jugu Hrvatske te prema Rijeci i Istri.

Jednako tako, razmotrit će se gradnja čvorova, odnosno novih izlaza s autoceste. Kako doznajemo, projekt bi obuhvatio rekonstrukciju dvaju najvažnijih i najvećih čvorova na dionici - Lučko i Karlovac - te gradnju izlaza Lišnica, čime bi izlaz na autocestu dobila Duga Resa (poslije izlaza Novigrad na Dobri i prije izlaza Bosiljevo 1), a gradio bi se i čvor Stupnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija nije imao vozačku Kakav ulov! Dalmatinac mrtav pijan vozio autocestom, policija ga uhitila u Lici

Karlovačka županica je najavila gradnju i manjeg čvora Stative te pozvala županijske vijećnike da "aktivno sudjeluju u javnoj raspravi te da se razrade idejna rješenja i za druge izlaze s autoceste". Čvorom Stative Karlovac bi imao dva izlaza s autoceste, zapadni i istočni.

Pročitajte i ovo Baranjski most za nigdje - 3 VEŽITE SE, KREĆEMO Znate li koji je most najduži u Hrvatskoj? Tijekom izgradnje promijenila se četiri premijera, ali dosad nije vodio - nikamo

Čvor Karlovac je, uz Lučko, najstariji u Hrvatskoj te odavno više ne može zadovoljiti prometne standarde koji su vrijedili prije pola stoljeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene