Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna akcija

Zahvale zagrebačkim srednjoškolcima darivateljima krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prigodnoj svečanosti u Starogradskoj vijećnici dodijeljene su danas zahvalnice zagrebačkim srednjoškolcima dobrovoljnim darivateljima krvi te Prvoj i Četvrtoj gimnaziji i Školi za medicinske sestre Vinogradska, koje, među ostalima, već 30 godina sudjeluju u toj humanitarnoj akciji.

Zahvalnice su uručene predstavnicima 40-ak srednjih škola i srednjoškolcima koji ove godine prvi put dobrovoljno daruju krv. Svake godine to čini njih 3000. Naraštaji zagrebačkih srednjoškolaca u organizaciji Crvenog križa Grada Zagreba daruju krv i tako pomažu bolesnima i unesrećenima, te na taj način svjedoče o ljudskoj dobroti i solidarnosti, a njihov broj svakim je danom sve veći, istaknuto je na svečanosti.

Pročitani su i brzojavi s čestitkama predsjednika Republike Ive Josipovića, koji nije mogao nazočiti zbog službenog posjeta SAD-u, i potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva Darka Milinovića, koji je također bio spriječen doći na svečanost. Dodjeljujući zahvalnice, državni tajnik Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Želimir Janjić naglasio je da su srednjoškolci svojom plemenitom gestom na najbolji mogući način obilježili ulazak u svijet odraslih. A budući da su znali da za to neće dobiti nikakve beneficije, njihov je čin čistiji i bolji, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Bikeri' otvaraju sezonu 12. travnja tradicionalnom akcijom darivanja krvi Slika nije dostupna Pojačana potreba za krvnom grupom A+



Državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Stjepan Adanić istaknuo je da krv kao lijek ovisi isključivo o dobrovoljnim darivateljima budući ju nije moguće proizvesti na umjetan način. Podsjetio je da se Hrvatski crveni križ kao organizator dobrovoljnog darivanja pojavio prvi put 25. listopada 1953. godine u Sisku.

Prigodnim riječima, dodjeljujući zahvalnice srednjoškolcima dobrovoljnim darivateljima krvi, zahvalili su i predsjednik i izvršni ravnatelj Hrvatskog crvenog križa Josip Jelić i Nenad Javornik, potpredsjednice zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac i Morana Paliković Gruden, predstavnici Crvenog križa Grada Zagreba, višestruki darivatelji i drugi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene