Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljetne temperature u proljeće

U Zagrebu 30 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prave ljetne temperature krajem travnja. U nekim dijelovima Zagreba mjeri se i 30 stupnjeva, što je drastična promjena u temperaturi u odnosu na vrijeme prije samo dva tjedna.

Diljem zemlje izmjereno je iznad 20 stupnjeva, a u mnogim krajevima i oko 30. 'Počastile' su nas tako u proljeće temperature kojih se ni ljeto ne bi posramilo.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

>> Preporuke starijim osobama za temperature iznad 30 stupnjeva

Uz visoke temperature valja se pridržavati savjeta liječnika. Naročito su ugrožene starije osobe koje se nikako ne smiju izlagati suncu od 10 do 17 sati. Prilikom izlaska na sunce nužno see mora zaštiti glava šeširom, maramom ili kapom.

Osim toga, dnevno se treba uzimati do dvije litre tekućine. Nužno je izbjegavati pržena, pohana, slatka i jako zasoljena te začinjena jela. Preporuča se uzimanje puno sezonskog voća i povrća.

Sutra moguća i kiša

Sutra nas očekuje malo drugačije vrijeme. Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i manje toplo. Ponegdje kiša, moguće i pljuskovi s grmljavinom, osobito na Jadranu i u krajevima uz Jadran. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, mjestimice s jakim udarima, a na moru umjereno i jako, ponegdje na otvorenome moguće i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 18, mjestimice na kopnu malo niža. Najviša dnevna od 17 do 23, u istočnoj Slavoniji i do 28 °C, objavio je DHMZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene