Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

POSLANA INSPEKCIJA

Zadravec optužila Jandrokovića da je lobirao za Zovaka, oglasio se i Beroš: "Istjerat ćemo istinu na čistac"

Dijana Zadravec optužila je Gordana Jandrokovića da je lobirao za Marija Zovaka da ostane ravnatelj KBC-a. O svemu se oglasio i ministar zdravstva, Vili Beroš.

Predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković, danas je izjavio da smijenjena pročelnica Zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, Dijana Zadravec, šteti Hrvatskoj demokratskoj zajednici svojim istupima u medijima. Zatim mu je ona odgovorila da HDZ-u šteti korupcija i ''nečinjenje da se korupcija provjeri''.

Zadravec je za N1 progovorila o svemu što se događalo i komentirala je Jandrokovićevu izjavu.

''Nadam se da govori u svoje ime, a ne u ime svih članova HDZ-a. Nemoguće je da osoba koja prokazuje korupciju i prijavljuje je šteti HDZ-u. HDZ-u šteti korupcija i nečinjenje da se ta korupcija provjeri. Ja sam podnijela niz kaznenih prijava. Zaista mislim da bi morao pripaziti na svoje izjave. Ono što se pokušava… moja eliminacija iz KBC-a jer im smetam. Smetam kliki koja konstantno zloupotrebljava položaj. Ja svojim prisustvom tome smetam. Doživljavam progon'', rekla je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOMAĆA PROIZVODNJA Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CIJEPLJENJE TRUDNICA PROTIV KORONE Žele se zaštititi, ali nailaze na zid: "Htjela sam se cijepiti protiv korone, ali obiteljski liječnik nije htio ni čuti. Zakamuflirala sam trudnički trbuh i otišla na punkt"

''Svašta je izjavio, ne bih ulazila u to, to su izmišljanja i neka se takvih izjava ubuduće kloni'', dodala je.

Zatim je pozdravila Berošev potez da pošalje inspekciju u bolnicu. ''Podržavam nastojanje ministar Beroša da sve istraži. Ne znam hoće li me zvati, mislim da bi trebali jer raspolažem nizom dokaza ovom što govorim već nekoliko tjedana'', objasnila je Zadravec.

Dodala je da osobe koje zataškavaju kriminalne radnje, su zasad ostale iza kulisa. ''Nadam se da će ovaj put biti do kraja istjerano na čistac tko su ti ljudi koje ja prijavljujem. Ono što je interna revizija Vatavuka donijela, to je bilo redikulozno. Odnosilo se na brojanje materijala u ormaru u trajanju od dva sata. Za ovo što ja govorim potrebna je ozbiljna forenzika'', naglasila je.

Jandroković lobirao za Zovaka?

Rekla je da ima dokaze fa je Jandroković lobirao da Mario Zovak ostane ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice.

''Naravno da imam. Imam dokaz da je Jandroković urgirao da on ostane ravnatelj, ali ne bih rekla koja osoba mi je takvu SMS poruku poslala jer sam sigurna da bi joj to izazvalo nevolje, smjene i progon kakav ja prolazim'', rekla je.

Prijavit će se na natječaj 

Iako sumnja da će biti izabrana, svejedno će se prijaviti na natječaj za ravnatelja bolnice.

''Ako će me tražiti u skladu sa zdravstvenim stanjem ću se odazvati. Nadam se da će prionuti poslu, i to ne samo na dvodnevnoj bazi'', rekla je.

Reagirao i Beroš

Ministar zdravstva, Vili Beroš, reagirao je na optužbe od Zadravec oko SMS-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Lokalni stožeri objavili izvješća: Samo jedna županija bilježi troznamenkastu brojku novozaraženih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRVA NA REDU RIJEKA Bitka za drugi krug: Sučeljavanja kandidata za četiri velika grada gledajte na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr

''Sve kritike koje su utemeljene dopiru do mene i kao ministar ću napraviti sve da razriješim te dvojbe, nemar i poslovanje. Do mene su i prije dopirali, ali vrlo sporadični elementi koju ukazuju na disfunkcionalnosti, ne samo u Vinogradskoj nego i drugim bolnicama. Uvijek sam promptno reagirao i nastojao istražiti o čemu je riječ. Tako i sada, poslao sam i zdravstvenu inspekciju te sam od ministarstva financija zatražio proračunski nadzor unutar Vinogradske bolnice. Inspekcije su tamo, rade posao i očekujem određena izvješća.

Postoje određene naznake da postoje neke nezakonite radnje, sve ćemo ispitati. Spominje se odnos javnog i privatnog. To nije od jučer, to se vuče desetljećima i može se riješiti samo u sklopu cjelokupne reforme'', rekao je Beroš.

Nakon što je čuo optužbe Dijane Zadravec, rekao je da ne može opovrgnuti, ali niti potvrditi navode.

''Ne mogu ni potvrditi ni opovrgnuti takve navode. Potpuno je jasno da je samo jedno tijelo koje odlučuje o novom ravnatelju, to je Upravno vijeće na osnovu natječajnog postupka. Na osnovu prijava će odabrati tko je najbolji za ravnatelja. Sve ostalo nije legalno, nije legitimno i ne mogu komentirati je li tako ili nije'', dodao je.

''Istjerat ćemo istinu na čistac. Ako je bilo nekih nezakonitosti, saznat ćemo i sankcionirati to'', poručio je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene