Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njezino mišljenje ne dijeli SDP

Za Lovrin Markov trg nije mjesto za prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući policijsku blokadu Markova trga, gdje se trebao održati protuvladin prosvjed, a koji je održan na obližnjim ulicama, saborska zastupnica HDZ-a Ana Lovrin ustvrdila je kako Markov trg nije za to prikladno mjesto.

SDP-ov zastupnik Željko Jovanović ocijenio je nedopustivim sprječavanje građana da izraze svoje nezadovoljstvo radom vlade koja, kaže, ne radi u njihovom interesu.

'Postoje mjesta gdje svatko može izraziti svoje nezadovoljstvo svakom rješidbom bilo vlade, bilo zakonom. Isto će ga se čuti. Danas su telekomunikacije takve da bi ih se vidjelo ma gdje bili. Sve se može reći i bez Markova trga', izjavila je novinarima u Saboru Ana Lovrin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Što mislite o štrajku obrazovnih i zdravstvenih radnika? Slika nije dostupna Zbog nezakonitog upisa Ministar Jovanović razriješio ravnatelja karlovačke škole

>> Naguravali se s policijom na ulazu u Markov trg, privedene dvije osobe

Njezino mišljenje nije dijelio i Jovanović koji je izjavio da bi se svim građanima Hrvatske trebalo omogućiti da dođu na Markov trg i iskažu svoje mišljenje o radu vlade, koja, kaže, ne radi u interesu građana. 'Koliko to bude ovisilo o meni i SDP-u, sve ćemo učiniti da se na Markovu trgu mogu održavati mirni prosvjedi građana, naravno bez nasilja jer nasilje na ulici nikome ne koristi', poručio je.

'Bi li se trebalo ponovno omogućiti prosvjednicima ako žele, a ovi su htjeli doći na Markov Trg,  da prosvjeduju na Markovom trgu?'zapitao se Tomislav Ivić, ministar branitelj.

Prosvjedni skup u organizaciji Saveza za promjene sa zahtjevom za smjenom vlade održan je danas na prilazima Markovom trgu budući je policija blokirala prosvjednike i onemogućila ih da prosvjeduju pred Banskim dvorima.  Aktivist Ivan Pernar jedan od organizatora skupa, priveden je nakon što je preskočio policijsku barikadu zajedno s još jednim prosvjednikom što je popraćeno pogrdama na račun policije i vlade. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene