Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važno memorijalno odredište

Prestižno društvo: Vodotoranj u Vukovaru stao uz bok Eiffelovom tornju te velebnom Burj Khalifi iz Dubaija

Aktualno Galerija Vukovarski vodotoranj - 1 Vukovarski vodotoranj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarski vodotoranj - 2 Vukovarski vodotoranj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarski vodotoranj - 3 Vukovarski vodotoranj - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marina Bešić Đukarić Galerija 1/4 >>
Uz bok Dubaiju, Berlinu, New Yorku, Parizu - Vodotoranj u Vukovaru postao je član Svjetske organizacije velikih tornjeva svojim simbolom zajedništva, otpora i žrtve.

U tom su prestižnom društvu i toranj Burj Khalifa iz Dubaija visok 828 metara, kao i berlinski televizijski toranj. Vukovarski je sa svojih 50 metara zapravo najniži član, no visina u ovom slučaju i nije ključna.

Svjetska organizacija za velike tornjeve okuplja visoke građevine koje su otvorene za posjetitelje, dakle imaju turističku funkciju, no moraju imati i priču, određenu povijesnu vrijednost ili nešto drugo zbog čega su značajni.

Vodotoranj u Vukovaru udovoljio je tim uvjetima, danas je stigao i službeni certifikat, a njegova je fotografija postavljena na internetske stranice organizacije uz još 49 drugih tornjeva, uz koju stoji da se radi o važnom simbolu Domovinskog rata u Hrvatskoj, koji je pogođen sa 640 projektila, no obnovljen je i danas predstavlja važno memorijalno odredište, kazala je s vrha Vodotornja reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Pročitajte i ovo Dnevnik iz Vukovara dnevnik iz vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...''

Da je tako govore i brojke, u tri mjeseca kroz obnovljeni Vodotoranj prošlo je oko 15.000 posjetitelja, uprihodovano je milijun kuna, i sve to u okolnostima kada je broj posjetitelja ograničen.

Članstvo ipak donosi i određene obveze jer godišnja članarina iznosi 2000 dolara, no u Vukovaru ističu da će ulazak u ovako prestižan klub gradu dati dodatan vjetar u leđa i osigurati promociju i daleko izvan hrvatskih, ali i europskih granica. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene