Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamionom do župana

''Performans'' s otpadom: Vrgoračko smeće stiglo u Split pred skupštinu Splitsko-dalmatinske županije

Kamion s otpadom iz Vrgorca jutros je dovezen u Split.

Na performans dovoženja vrgoračkog otpada u Split, Vrgorčani su se odlučili nakon što im već punih tjedan dana nije dopušten pristup odlagalištu Mojanka u Sinju, kamo bi trebali voziti svoje smeće, prema odluci Ministarstva okoliša.

Kamion je bio parkiran ispred Sveučilišne knjižnice u kojoj se održava skupština Splitsko-dalmatinske županije, od čijih čelnika Vrgorčani traže pomoć. Župan Blaženko Boban tvrdi kako je u pitanju politikanstvo.

Pročitajte i ovo Prosvjed na sinjskom deponiju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Deponij u Sinju danima blokiran Zbog otpada iz Vrgorca i dalje napeto: "Nek' to goni sebi ispred vrata. Dijete mi je od raka umrlo, a to je sve od smeća!"

''Tri puta odvozim otpad u Sinj želeći riješiti taj problem, meni ovakav današnji performans ne treba. Mi smo željeli odlagati u Sinj pa ako to znači poskupljenje puta dva za građane, neka netko objasni da ćemo vozati otpad s jednog odlagališta na drugo, koji su gotovo po sanitarnim uvjetima isti'', kaže Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca.

''Kako bih ja mogao pomoći u rješavanju problema u odnosu između dvije lokalne zajednice ako je Ministarstvo 21. 12. 2018. donijelo tu odluku i tada se već znalo, a 10 mjeseci se čekalo - zamislite dva saborska zastupnika, Miro Bulj i Ante Pranić koji su na oltaru informacija bili'', rekao je Blaženko Boban, župan splitsko-dalmatinski.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene