Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Sutra nešto manje sunca: U dijelovima zemlje padat će i kiša

Tijekom noći i u utorak ujutro očekuje nas porast naoblake, osobito na Jadranu i u gorskim predjelima gdje ponegdje može biti malo kiše. U unutrašnjosti će mjestimice biti kratkotrajne magle i slabog mraza. Prognozu donosi Ivan Čačić.

U utorak će se najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti kretati između -1 i 4 stupnja Celzijeva, a na Jadranu od 10 do 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Danju će u Središnjoj Hrvatskoj biti umjereno do pretežno oblačno, no uglavnom bez oborina. Najviša poslijepodnevna temperatura bit će između 9 i 11 Celzijevih stupnjeva.

U istočnom području bit će djelomice sunčano s više oblaka u drugom dijelu dana, osobito u zapadnoj Slavoniji. Puhat će uglavnom slab vjetar, a poslijepodnevna temperatura kretat će se između 10 i 12 stupnjeva Celzijevih.

U gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu bit će umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz malo oborine. Duž obale će jačati bura, koja poslijepodne podno Velebita može doseći i olujne udare. Poslijepodne će u gorju od 6 do 9, a na Jadranu između 13 i 16 Celzijevih stupnjeva.

U Dalmaciji će u utorak biti umjereno do pretežno oblačno uz više oblaka na sjevernom dijelu gdje može biti malo kiše ili poneki pljusak. Puhat će slabo i umjereno jugo koje će potkraj dana na sjeveru Dalmacije okretati na buru. Poslijepodnevna temperatura kretat će se većinom između 16 i 21 stupanj.

U unutrašnjosti će sljedeća tri dana ujutro mjestimice biti magle i slabog mraza. Danju će biti pretežno ili barem djelomice sunčano. Više oblaka povremeno će biti u gorskim predjelima gdje potkraj petka može biti i malo oborina. Vjetar će biti slab, a temperatura bez veće promjene.

Na Jadranu će biti većinom sunčano vrijeme. Više oblaka očekuje se na sjevernom dijelu u petak poslijepodne i navečer. Puhat će većinom umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima. U četvrtak će vjetar oslabjeti i okrenuti na jugo, i to najprije u Dalmaciji. Temperatura će biti bez veće promjene.

Jeste li znali?

Često za istu meteorološku pojavu čujemo različite hrvatske riječi – kao što su padaline, padavine ili oborine. Jeste li znali da meteorolozi zastupaju samo riječ oborina? Pojam označava obaranje molekula vode na sitne jezgrice u atmosferi ili pri tlu koje tako rastu u kapljicu ili kristale.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene