Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRAVA JESEN

Planirate produženi vikend? Pogledajte vremensku prognozu za iduće dane

Suho i uglavnom sunčano vrijeme u cijeloj zemlji bit će sve do vikenda kada će u većinu krajeva pristizati naoblaka i jačat će južina.

Do vikenda u kopnenim krajevima dani će i dalje počinjati maglom i niskim oblacima te dosta niskim tempraturama, a u srijedu i u četvrtak u Posavini te na sisačkom i karlovačkom području magla će trajati i veći dio dana. Na Jadranu će biti sunčano i vedro, ali u srijedu će još puhati jaka bura.

Stabilno je zbog utjecaja polja visokog tlaka zraka koje se prostire nad većim dijelom Europe.

Jutro u srijedu neće se previše razlikovati od prethodnih dana, naime, bit će dosta magle i sumaglice u unutrašnjosti, ali u srijedu će se zadržati i dulje u nekim područjima - u Posavini i na karlovačkom te sisačkom području barem do sredine dana. Na Jadranu će niti sunčano sa slabom burom, samo će podno Velebita biti jakih, povremeno i olujnih udara

Poslijepodne će uglavnom biti sunčano, osobito u sjevernom dijelu, ali u Pokuplju i na Banovini niskih oblaka i magle može biti i iza podneva. O tome će onda ovisiti i najviša dnevna temperatura, naime, uglavnom će biti između 13 i 15 stupnjeva, ali u područjima s dugotrajnom maglom oko 10 stupnjeva.

U istočnom dijelu zemlje magla će najduže trajati u Posavini, moguće i veći dio dana, pa će i najviša dnevna temperatura biti nešto niža od spomenutih vrijednosti. U većini područja bit će sunčano, pogotovo u zapadnoj Slavoniji.

Veći dio dana magla i niski oblaci zadržavat će se i u Gorskom kotaru, a raskinut će se tek kasnije poslijepodne. U Lici će biti sunčanije pa će i temperatura biti malo viša.

Na Jadranu će biti vedro uz uglavnom umjerenu buru, ali jakih pa i olujnih udara podno Velebita bit će i poslijepodne. Temperatura će biti između 16 i 19 stupnjeva.

Na jugu će biti sunčano ili vedro u sjevernijem dijelu dok će na jugu i i srijedu biti umjerene naoblake. Puhat će slaba ili umjerena bura, temerpatura će biti od 18 do najviše 21 stupnja.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog PROJEKCIJE ZA HRVATSKU Klimatske promjene više nisu floskula, sada ih živimo: Meteorolog objasnio kako ćemo platiti uništavanje oceana, atmosfere i kopna
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MINISTAR UPOZORAVA Božinović: "Jedna od najvećih sigurnosnih prijetnji su klimatske promjene. Očekivan je i znatan rast migracija''

Sljedećih nekoliko dana neće se previše razlikovati - jutra će biti hladna i maglovita, a u nekim područjima magla će se zadržati i veći dio dana - osobito u Posavini i Pokuplju u četvrtak. U subotu slijedi naoblačenje i to kao najava promjene vremena koja nam nažalost dolazi na produženi vikend.

Na Jadranu će biti vedro, a jaka bura puhat će do petka. Od petka i tu slijedi naoblačenje i jačanje juga pa će biti i sve toplije.

Sljedećih nekoliko dana sve do vikenda bit će stabilno i suho, na Jadranu sunčano, a u unutrašnjosti će poslijepodneva biti sunčana, a jutra hladna i maglovita. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene