Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Temperature u padu: Meteorologinja upozorava na pojavu zbog koje bi nam jutra mogla biti prilično neugodna

Maglovito i kišovito vrijeme obilježit će početak srijede za većinu kopnenih područja, dok će na Jadranu prevladavati sunčano, ali i dalje vjetrovito vrijeme. Više doznajte u prognozi koju donosi Ana Bago Tomac.

Vremenska prognoza pokazuje da nas prestanak kiše i razvedravanje čekaju u drugoj polovici srijede, i nakon toga sve do kraja tjedna ne očekujemo novu kišu. Ipak, bit će hladno, i to osobito tijekom jutra, pa je unutrašnjosti moguć i prvi mraz. U srijedu ujutro vrijeme će u unutrašnjosti biti uglavnom oblačno i dosta hladno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Jutarnja temperatura u gorju će se kretati oko jednog stupnja, a između dva i pet stupnjeva Celzijevih u ostatku unutrašnjosti.

U središnjim i gorskim područjima bit će povremene kiše, ali i magle. Jedino će na istoku biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Vremenska prognoza pokazuje da će na Jadranu i dalje puhati bura i to jaka s olujnim udarima, a na sjevernom dijelu moguće je i malo kiše.

Središnjoj Hrvatskoj poslijepodne slijedi razvedravanje i prestanak kiše, a tijekom dana bit će još lokalnih pljuskova. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar, a najviša temperatura iznosit će od 10 do 13 stupnjeva Celzijevih.

Malo kiše ili poneki pljusak mogući su u Slavoniji i Baranji, a ondje će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura neće se mnogo razlikovati od jutarnje i iznosit će između 10 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Do postupnog razvedravanja u srijedu poslijepodne doći će i u gorskoj Hrvatskoj, ali vrijeme će ostati nestabilno, pa će biti lokalnih pljuskova.

Na sjevernom Jadranu će biti sunčanije, ali i dalje vjetrovito. Bura će biti jaka, poslijepodne i s olujnim udarima. Temperatura će na Jadranu iznositi oko 17, a u gorju između sedam i 10 stupnjeva Celzijevih.

U Dalmaciji će u srijedu većinom biti sunčano, ali i dalje će puhati umjerena do jaka bura. Olujnih udara bit će opet navečer i to osobito u sjevernoj Dalmaciji. Najviša temperatura iznosit će između 18 i 20 stupnjeva, a u zaleđu će biti malo niža.

Sljedećih dana u kopnenim će krajevima vrijeme biti dosta stabilno, što znači da će tijekom dana biti sunčan i bez kiše, ali će jutra biti maglovita. I temperatura će se još malo sniziti, osobito jutarnja, a moglo bi biti i slabog mraza, pogotovo u gorskom dijelu

Na Jadranu će u narednim danima biti sunčano, ali vjetrovito. Puhat će jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, ali će dnevna temperatura biti u blagom porastu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene