Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

VREMENSKI SLALOM

Nestabilno vrijeme pratit će nas idućih dana: Temperatura neće previše varirati, ali iskoristite sunčane trenutke

Dužeg stabilnog razdoblja još neće biti određen vremenski period. Temperature neće pretjerano varirati, a mogući su lokalno pljuskovi. Nestabilna atmosfera glavna je nit vodilja narednih dana.

Vrijeme je i dalje promjenjivo, i ma koliko god mi to htjeli, duljeg stabilnog razdoblja nema na vidiku. Za sad se moramo pomiriti sa povremenim pljuskovima i uživati u svakom sunčanijem prozoru jer, kad je atmosfera ovako nestabilna, vrlo brzo se može naoblačiti i eto pljuska. Mi koristimo dodatne napore da barem ono što je predvidljivo stavimo u kontekst kako biste što jednostavnije vozili ovaj vremenski slalom.

U višim slojevima atmosfere zrak brzo struji, za nas dolje na Zemlji to znači brzu izmjenu zračnih masa, a često onda i fronte, te i regionalne i lokalne nestabilnosti.

Srećom, danas bi u većini zemlje trebalo biti suho, iako i nestabilno i promjenjivo, tek ponegdje na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i prijepodne su izgledni mjestimični pljuskovi. Inače, bit će i sunca. Najviše na istoku i jugu. Zapuhat će jugozapadnjak, a na Jadranu i južni vjetar te jugo, tijekom dana u jačanju. Jutarnja temperatura, na kopnu uglavnom 10 do 13 stupnjeva, dok će na moru biti većinom između 12 i 16.

Poslijepodne raste mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak u središnjoj Hrvatskoj, i to sve više prema večeri. Danju će biti ugodo uz temperaturu većinom između 19 i 23 stupnja, no tamo gdje bude pljuska i temperatura se na kratko može sniziti.

U Slavoniji veći dio dana djelomice sunčano, no uz promjenjivu naoblaku poslijepodne, a osobito navečer isto može biti pokojeg pljuska. Puhat će zapadni vjetar, a temperatura će biti oko 22 stupnja.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu izmjenjivat će se sunce i oblaci tijekom dana. Nešto oblačnije u Gorskom kotaru, no posvuda poslijepodne može biti pljuskova, a češće ih očekujemo navečer. Puhat će umjeren i jak jugozapadni, a na moru i južni vjetar te jugo. Oko 20 stupnjeva na Jadranu, a i sutra svježije u gorskoj Hrvatskoj, od 13 do 18.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano, iako je isto poslijepodne moguća, ali tek kratkotrajna kiša ili kraći pljusak, uglavnom sjevernije u regiji te u zaleđu. Puhat će umjereno do jako jugo, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Ne posve stabilno vrijeme nastavit će se i idućih dana na kopnu. Dakle i dalje dijelom vedro, ali uz promjenjivu naoblaku pa može biti pljuskova i grmljavine. U ponedjeljak češće u prvom dijelu dana. Najmanje oborine ovih dana očekuje se na istoku, dok u gorju u ponedjeljak može biti i obilnija. Puhat će uglavnom zapadni i sjeverozapadni vjetar, temperatura se neće značajnije mijenjati.

Što se tiče Jadrana, sjeverni dio ima više šansi za lokalne nestabilnosti i pljuskove idućih dana, dok će u Dalmaciji biti i sunčanije i uglavnom bez oborina ili uz pokoji pljusak. U ponedjeljak još jugo, potom bura i sjeverozapadnjak. Temperatura, bez promjene, bit će ugodno, ali ne previše toplo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene